Cas Cursach
Societat 15/07/2022

Policies locals neguen que avisassin Cursach de les inspeccions i tornen a acusar Subirán

Un d'ells ha acusat el fiscal Subirán d'intimidar-lo durant la instrucció del cas

ARA Balears
2 min
Judici del Cas Cursach

PalmaNova jornada del judici del cas Cursach i noves declaracions que neguen les acusacions contra l'empresari de l'oci nocturn mallorquí. Aquest divendres la justícia ha pres declaració a dos policies locals acusats d'avisar prèviament de les inspeccions que farien als locals de Cursach per evitar-li així possibles sancions o que es destapàs alguna trama policial.

A més, un dels agents ha tornat a posar el focus sobre la figura del fiscal Miguel Ángel Subirán i l'ha acusat d'intimidar-lo durant la instrucció del cas. "No sé per quin motiu em tenia aquesta malvolença", ha assegurat l'agent durant la seva declaració en el judici.

Tant Tomàs Mas com Daniel Montesinos, els dos policies locals que han declarat avui, han negat categòricament els fets i Mas ha assegurat que és impossible que ell avisàs l'empresari perquè ni tan sols sabia quines inspeccions es farien ni quan serien. A més, els dos policies han dit que no només no varen avisar mai Cursach, sinó que "mai" han donat cap preavís ni han comès cap infracció per tal d'evitar que alguns locals d'oci nocturn siguin sancionats durant una inspecció policial.

La Fiscalia sol·licita una multa de 18 mesos de quota diària de 60 euros per a Tomàs Mas, acusat de revelació de secrets, mentre que per a Daniel Montesinos, membre del Grup d'Acció Preventiva (GAP), demanen una pena de vuit anys de presó pels delictes de coacció passiva continuada, coaccions diverses, revelació de secrets i amenaces condicionals.

Amb aquestes dues declaracions dels agents d'aquest divendres s'ha posat punt final al procés de declaració dels acusats en el judici del cas Cursach, en què la majoria dels implicats han negat els fets i, d'alguna manera, han acusat Subirán pel seu comportament durant la instrucció. El judici es reprendrà el pròxim 10 d'octubre.

stats