Societat 15/11/2019

La Policia Local obliga des d'aquest divendres a complir la normativa que regula els patinets

L'Ajuntament de Palma ha engegat també una campanya informativa per engrescar els usuaris

Ara Balears
2 min
Un noi conduint un patinet elèctric per la rambla de Catalunya de Barcelona, en una imatge d’arxiu.

PalmaLa regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, ha anunciat que aquest divendres el cap de Policia Local ha donat l'ordre als agents municipals de fer complir l'ordenança municipal que regula els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). La normativa limita la circulació d'aquests vehicles als carrils 30, bici i residencials senyalitzats i prohibeix conduir-los als menors de 15 anys. Per tal d'engrescar els usuaris, les àrees de Mobilitat Sostenible i Seguretat Ciutadana han llançat una campanya de conscienciació que inclou la distribució de 10.000 díptics informatius.

'Una nova mobilitat ha arribat per quedar-se. No siguis extraterrestre... Informa-te'n' és el lema escollit per l'Ajuntament de Palma per animar els usuaris a conèixer la normativa dels VMP. Segons Adrover, la campanya "neix després de mesos d'escoltar els usuaris i parlar-hi d'aquest nou model de mobilitat". Per la seva banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha assenyalat que la intenció és fer arribar als joves un missatge molt clar: "el de garantir la convivència dins un mateix espai, que és la via publica".

Campanya de l'Ajuntament de Palma

Els darrers mesos la Policia Local ha actuat en dues fases. En un primer lloc, els agents es varen centrar en la zona de la Platja de Palma amb campanyes de denúncia dels VMP que es llogaven als turistes. I, en segon terme, s'ha volgut iniciar una campanya de control amb l'inici del curs escolar per atacar els punts més conflictius entre vianants i persones usuàries d'aquests vehicles.

Així, "una vegada feta la feina de proximitat", cal "fer complir les ordenances, i ningú pot quedar-ne al marge", ha afirmat Adrover. El díptic informatiu que es repartirà aclareix per on està permès que circulin els VMP: carrils bici, carrers residencials senyalitzats, calçades zona 30, ciclocarrers i carrers limitats a 30 km/h. A més, informa que està prohibit circular per voreres, places, parcs i jardins, i que s'han de tenir com a mínim 15 anys per conduir-los. Finalment, incideix que no està permès portar auriculars o utilitzar el mòbil quan està en funcionament, tal com estableix la normativa de trànsit.

stats