Societat 23/07/2021

La Policia Local activa aquest cap de setmana un nou operatiu contra les botellades a diferents punts de Ciutat

Es desenvoluparà en polígons, la Platja de Palma i punts estratègics, com el passeig Marítim, Santa Catalina i la Feixina

ARA Balears
2 min
Turistes fent botellada a la Platja de Palma.

PalmaLa Policia Local, en col·laboració amb la Policia Nacional i altres administracions, activarà aquest cap de setmana un nou operatiu contra les botellades, que inclourà controls d'alcoholèmia i el tancament de diversos carrers amb l'objectiu d'evitar aglomeracions. La regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, ha anunciat que l'operatiu es farà als polígons, a la Platja de Palma i a altres punts estratègics de Ciutat, com Santa Catalina, la Feixina i el passeig Marítim.

Aquest cap de setmana, gràcies a la Direcció General d'Emergències del Govern, el dispositiu policial inclourà la participació d'un dron. Aquest detectarà aglomeracions no autoritzades i permetrà agilitzar la mobilització de recursos policials, segons ha destacat Adrover.

Així mateix, aquest cap de setmana es vetllarà pel compliment de la nova normativa autonòmica, que regula la participació en reunions, festes o qualsevol altre tipus d'acte esporàdic o eventual, de caràcter públic o privat, en espais públics o privats, en els quals es produeixin aglomeracions que impedeixin o dificultin l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció. Estableix multes, com a mínim, de 1.000 euros, si no és una falta greu. Les sancions poden arribar als 5.000 euros, en cas que s'interrompi l'obligació d'aïllament, ha recordat l'Ajuntament.

Cort ha destacat que també es durà a terme el control del compliment de la normativa als locals d'oci i els concerts, tal com s'ha anat fent des de l'any passat.

Amb tot això, des de l'inici de la pandèmia la Policia Local de Palma ha aixecat unes 20.000 actes per no respectar la normativa contra el covid. També ha interposat prop de 2.000 actes per botellades des de principi d'any. A la Platja de Palma s'han aixecat gairebé 1.600 actes en dos mesos i mig. Els darrers tres caps de setmana s'han aixecat 615 actes i s'han controlat més de 900 vehicles. A més de les actuacions derivades de les botellades, la Policia Local pot arribar a fer durant una jornada del cap de setmana entre 70 i 100 actuacions, ha explicat l'Ajuntament.

Turisme responsable

Davant una pregunta d'un mitjà de comunicació alemany, en què s'exposava què podien fer els turistes per conèixer la normativa vigent, Adrover ha manifestat que "si tu viatges a qualsevol país, el més lògic és que t'informis de la seva normativa". A més, la regidora de Seguretat Ciutadana ha afegit que els actes de "beure al carrer, fer renou, molestar els veïns o llançar botelles a la policia no fa falta que estiguin descrits a cap normativa per saber que són incorrectes". En aquest sentit, ha conclòs que "el respecte a l'autoritat i al lloc on viatges han d'estar per damunt de qualsevol cosa".

Cort activa les meses Secon

Cort ha activat ja les Meses de Seguretat i Convivència del Districte (meses Secon) entre la Policia Local i representants dels veïns als cinc districtes de Ciutat. Estan formades per comandaments de la Policia Local, així com pels responsables policials directes dels districtes; la coordinadora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Adillón; els coordinadors municipals dels diferents districtes i representants veïnals.

En les reunions Secon, els veïns i policies posen en comú quins són els principals reptes de les seves zones i acorden un calendari d'actuacions prioritari. En les reunions següents, els representants policials expliquen i presenten la documentació justificativa de les actuacions executades i s'acorden nous objectius i reptes.

stats