Societat 16/07/2021

La Policia Local de Palma ha aixecat més de 1.600 actes per botellada els dos darrers mesos i mig

L'àrea de Seguretat Ciutadana de Cort desplegarà per setè cap de setmana consecutiu un operatiu especial per evitar l'incivisme

2 min
Imatge del dispositiu contra les botellades de divendres 2 de juny a un polígon de Palma.

PalmaLa Policia Local de Palma ha aixecat més de 1.600 actes per botellada els dos darrers mesos d'enguany, segons ha informat la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover. Durant el 2021 se n'han aixecat més de 2.000, però la majoria s'ha registrat durant la desescalada. De fet, des de l'inici de la pandèmia la Policia Local de Palma ha aixecat 20.000 actes per incompliment de normativa contra el covid, la meitat de les que s'han posat a les Balears.

L'edil ha explicat que aquest serà el setè cap de setmana consecutiu que es desplegarà un operatiu especial per evitar les botellades i l'incivisme al municipi, i ha advertit que les persones que beguin alcohol al carrer poden ser multades amb 3.000 euros. El dispositiu policial tindrà el suport de la Policia Nacional i els agents de l'Autoritat Portuària. També es tancaran els accessos als polígons industrials de Ciutat, que és on s'han fet més macrobotellades, i s'actuarà en punts estratègics, com ara el Camp Redó, el passeig Marítim i Santa Catalina. En totes aquestes zones hi haurà controls d'alcoholèmia.

Des de fa dues setmanes els 96 policies de Palma en pràctiques participen en una campanya informativa als locals que venen alcohol perquè tinguin en compte que no en poden oferir a partir de les 22 h, en compliment del decret del Govern que ho prohibeix. Durant el vespre de dijous s'han fet controls per evitar aglomeracions a la primera línia de mar de la Platja de Palma, on s'han intervingut vuit altaveus portàtils de gran potència. A la plaça d'Orson Welles de Son Gotleu se n'ha interceptat un altre.

La Policia Local també ha participat aquest dijous vespre en altres actuacions, com una entrada il·lícita en un domicili, un cas de danys i furt i un conductor que circulava begut. A més, s'ha actuat en diversos accidents de trànsit, s'ha registrat la mort d'una persona a ca seva i s'ha actuat en dos casos de violència de gènere d'alt risc, entre altres serveis.

stats