Successos
Societat 20/03/2023

La Policia desmantella un prostíbul a Inca

Una operació d'àmbit estatal ha permès alliberar 16 dones que estaven explotades sexualment a Catalunya, el País Valencià i les Balears

1 min
Un dels punts desarticulats en l'operatiu.

PalmaLa Policia Nacional ha desmantellat un prostíbul a Inca amb motiu d'un operatiu estatal, en què també s'han registrat altres nou punts a Catalunya (Sabadell, Palamós i Premià de Mar) i el País Valencià (Alacant). En total, els agents han alliberat 16 dones que estaven explotades sexualment i han detingut set persones de nacionalitat xinesa com a responsables d'un delicte de pertinença a organització criminal, prostitució coactiva i delicte contra el dret dels ciutadans estrangers.

La instrucció del cas la va fer la Brigada Local de la Policia Nacional de Sabadell, la qual va comprovar que a la pàgina web de contingut sexual tenia anunciats prostíbuls a altres localitats. Aleshores, es va coordinar amb altres unitats policials d'Estrangeria per fer nou inspeccions a cases amb les unitats policials d'Inca, Premià de Mar, Palamós i Alacant de manera simultània.

La investigació es va iniciar el gener del 2022, quan van detectar que a pisos de Sabadell s'exercia la prostitució en habitacions amb manca de ventilació i insalubritat, on les dones també dormien i vivien. Les 16 víctimes que van alliberar eren totes de nacionalitat xinesa, nou de les quals estaven en situació irregular a Espanya.

Arran del seu alliberament, van oferir a aquestes dones assistència i ajuda dels serveis socials de les comunitats autònomes on resideixen. Els canals de col·laboració oberts entre les plantilles policials han permès donar una resposta contundent davant aquests fets delictius, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

stats