Societat 11/11/2021

El ple del Consell de Mallorca insta l'Estat perquè signi un conveni de carreteres enguany

Tots els partits han votat a favor d'una moció del PP que reclama, com a mínim, 20 milions d'euros

1 min
La via de Cintura de Palma amb retencions de trànsit.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat instar el govern espanyol perquè signi un conveni de carreteres abans que acabi l'any i que, com a mínim, garanteixi 20 milions d'euros. Els partits han votat a favor d'una moció presentada pel PP que també reclama 15 milions que la institució insular ja ha gastat i que està pendent de cobrar per part de l'Estat per pagar obres ja fetes.

La proposta també ha proposat instar el govern espanyol perquè retorni els 8 milions en concepte d'obres fetes durant els darrers quatre anys i que corresponen a l'anterior conveni ja caducat. El conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha recordat que té tancat un acord sobre el conveni de carreteres amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, però que tot depèn del Ministeri d'Hisenda. Desencallar l'acord significaria fer arribar 237 milions d'euros en convenis per als pròxims deu anys.

Cal recordar que les negociacions per signar el conveni de carreteres continua en punt mort i la presidenta del Consell, Catalina Cladera, va assegurar dimarts que se cerquen noves vies de finançament per afrontar els pressupostos del 2022. "Hem de fer un pressupost realista, i per això no l'hi hem inclòs", va dir, i va assenyalar, però, que malgrat no tenir el suport del conveni estatal, en el pressupost s'hi veuen reflectits 40 actuacions dins la xarxa viària amb una partida que arriba als 50 milions d'euros de "recursos propis".

El portaveu popular, Llorenç Galmés, ha destacat que els pressupostos del Consell de l'any que ve constaten el "menyspreu" i la "deixadesa" del president espanyol Pedro Sánchez cap a Mallorca perquè "no preveuen cap inversió finançada per Madrid". També ha lamentat que la institució hagi de pagar 50 milions de fons propis.

stats