Societat 11/08/2023

La Plataforma contra els Megacreuers insta el Govern a situar-se "a l'avantguarda" en la gestió d'aquest tipus de turisme

En un comunicat, l'entitat ha expressat la seva preocupació davant "la possibilitat que es puguin fer passes enrere en les regulacions relatives al turisme massiu"

ARA Balears
2 min
Megacreuers, una nova passa cap a la massificació

PalmaLa Plataforma contra els Megacreuers ha mostrat la seva preocupació davant "la possibilitat que es puguin fer passes enrere en les regulacions relatives al turisme massiu" i ha instat el Govern a situar-se "a l'avantguarda en la gestió del turisme de creuers". La plataforma ha criticat aquest divendres a través d'un comunicat que aquests dies "els excessos continuen degradant els espais naturals de Mallorca". En aquest sentit, han assenyalat el "cas paradigmàtic del Caló des Moro", però també altres llocs, així com "la saturació en carreteres i pobles, com a Sóller, fa uns dies, i també a Palma". Quant al turisme de creuers, han indicat que des de gener fins a juliol d'enguany han arribat a Palma fins a 75 creuers de més de 5.000 passatgers, un 14% del total de creuers d'aquests primers set mesos de l'any. Un nombre i una proporció "molt superiors" al mateix període del 2019, quan varen arribar al port de Palma 45 creuers d'aquesta capacitat. Així, des de la Plataforma han reiterat que "l'acord signat entre les navilieres i el Govern és del tot insuficient".

Això no obstant, han destacat que "sí que ha estat una primera passa per posar damunt la taula la necessitat de limitar i regular el turisme a l'illa". "Aquest és un camí pel qual s'ha de continuar avançant, com així ho demostren les polítiques de les principals ciutats europees, com ara Venècia i, més recentment, Amsterdam, que van en aquesta mateixa línia", han assegurat.

D'aquesta manera, han insistit que les Balears "no han de perdre l'oportunitat de situar-se a l'avantguarda en gestió del turisme". Per aquest motiu, la plataforma ha instat el Govern "a facilitar la participació ciutadana en la presa de decisions i a aplicar mesures valentes a favor de la qualitat de vida dels residents i de l'experiència dels visitants, protegint els ecosistemes naturals i les persones".

stats