Societat 19/04/2022

Plataforma per la Llengua guanya el concurs per dur la dinamització lingüística a Mallorca

Organitzaran activitats per a infants, joves, nous parlants i sectors concrets com els comerços o la restauració

ARA Balears
1 min
Imatge de la reunió entre els representants del Consell i la Plataforma per la Llengua.

PalmaLa Plataforma per la Llengua ha guanyat el concurs convocat pel Consell de Mallorca per encarregar-se de la dinamització lingüística, segons ha informat la institució insular en un comunicat. L'entitat organitzarà activitats presencials, semipresencials i en línia adreçades a infants, joves, nous parlants, adults i sectors concrets com ara l’atenció al públic a comerços i establiments de restauració. L'objectiu és que el servei incideixi especialment en el jovent i els nouvinguts.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, s’han reunit amb la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, i el responsable de l’oficina de les Illes Balears d’aquesta entitat, Dídac Alcalà, per començar l'elaboració d'un seguit d’activitats arreu de Mallorca "que afavoreixin que el català sigui llengua de cohesió social", ha detallat el Consell en un comunicat.

Així, el personal de la Direcció Insular de Política Lingüística i les persones contractades per Plataforma (dues dinamitzadores lingüístiques a temps complet i un coordinador de les tasques) ja s’han posat a fer feina per poder iniciar el calendari d’activitats "com més aviat millor". El contracte té una durada de 21 mesos, a partir del mes de març de 2022, i s’ha adjudicat per 241.395 euros. Amb la posada en marxa d’aquest servei es compleix un dels Acords de Raixa pel que fa a normalització lingüística.

stats