Societat 30/06/2020

Reyes Maroto diu que el pla pilot de les Illes és "un exemple de col·laboració publicoprivada sense precedents"

Vicenç Vidal (MÉS) acusa Cosme Bonet (PSIB) de fer "autobombo" al Senat

Ara Balears
2 min
Les Illes Balears començaran a rebre els primers turistes a partir del 15 de juny

PalmaLa ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha valorat molt positivament el pla pilot de les Illes Balears i l'ha definit com "un exemple de col·laboració publicoprivada sense precedents, amb el qual hem mostrat al món que som una destinació segura i que estam preparats per al reinici de la temporada turística".

En la sessió de control al govern d'Espanya al Senat, Maroto ha defensat el gran impacte del pla i ha remarcat que l'aplicació d'aquest és "fruit de la feina col·lectiva del govern d'Espanya, el Govern de les Illes Balears, la patronal hotelera i empresarial de les Illes, touroperadors i sindicats". A més, la ministra de Turisme ha explicat que la repercussió del pla pilot de turisme segur que ha arribat a 58 milions de persones i ha estat clau per "mostrar al món que som una destinació turística segura".

Per la seva banda, el senador socialista per Mallorca, Cosme Bonet, ha agraït la participació i col·laboració del govern espanyol, que "va entendre des del primer moment les dificultats a les quals s'enfronta el sector turístic amb la pandèmia". Bonet també ha destacat la col·laboració publicoprivada del pla pilot i l'ha definit com "la millor campanya de promoció d'Espanya i de les Illes Balears com a destinació turística segura i preparada per reiniciar el turisme".

Bonet també ha celebrat les mesures econòmiques adoptades per l'executiu espanyol, que "han beneficiat més de 150.000 treballadors de l'Arxipèlag".

MÉS acusa Bonet d'"autobombo"

MÉS per Mallorca ha criticat durament la compareixença de Cosme Bonet en la sessió de control al govern d'Espanya al Senat. El senador de designació autonòmica de les Illes Balears, Vicenç Vidal, ha acusat el senador socialista de fer "autobombo", mentre que, segons ha remarcat l'ecosobiranista, "els treballadors del sector turístic de l'Arxipèlag són discriminats respecte dels canaris amb les condicions dels ERTO i les mesures econòmiques adoptades pel govern espanyol".

Vidal ha recordat que el fet que les Illes Canàries hagin aconseguit l'allargament dels ERTO amb un 20% de caiguda del PIB prevista postpandèmia i que les Balears, amb un 30% de caiguda, no puguin gaudir d'aquesta mesura, és "un insult per a tots els treballadors del sector turístic de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera".

"Els representants balears del PSOE, UP, PP, C's i Vox no han fet res perquè la mesura que s'aplicarà a les Illes Canàries es es pogués aplicar a les Balears; No són igualment vulnerables els nostres treballadors?" ha sentenciat Vidal.

stats