Societat 27/07/2020

El Govern fomenta la internacionalització d'empreses amb un pla d'ajudes de 600.000 euros

Estarà vigent fins l'any 2024

Ara Balears
2 min
L'objectiu és incrementar el nombre d'empreses de les illes que exporten els seus productes a l'exterior.

PalmaEl Govern ha presentat aquest dilluns un pla d'internacionalització, que estarà vigent fins el 2024, dirigit a les empreses de l'Arxipèlag que es vulguin expandir cap a altres països i que tindrà un pressupost total de 600.000 euros. Aquest programa l'han presentat aquest dilluns el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, i la directora general de Promoció Econòmica, Vanessa Rosselló, en una roda de premsa a la Cambra de Mallorca.

L'objectiu d'aquest pla consisteix a incrementar el nombre d'empreses de les Illes que exporten els seus productes i afavorir-ne la cobertura exterior. Yllanes ha destacat que aquest pla "representa una oportunitat per a les empreses de creixement, tant per diversificar les activitats com els riscos" i que és "fonamental per a la supervivència de tota la societat, ja que també ajuda a la diversificació del model productiu".

Així mateix, Yllanes ha presentat la convocatòria d'ajudes a la internacionalització d'aquest any per un import global de 385.000 euros, a les quals es podran acollir les empreses a partir del mes de setembre. En aquesta convocatòria, les ajudes s'han adaptat a les circumstàncies del covid-19 amb la simplificació administrativa d'alguns tràmits. Hi poden optar les empreses i autònoms que han aplicat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), autònoms que han tancat la seva activitat o han reduït en un 75% la facturació i empreses o autònoms que es declaren afectats per la pandèmia.

Per la seva part, Rosselló ha apuntat que "s'han ajuntat totes les convocatòries en una" i que s'han eliminat les barreres pel que fa a la "presentació de projectes, justificació i pagament" i que ara directament serà "concessió i pagament".

El termini de subvenció engloba de l'1 d'octubre de 2019 al 30 de setembre de 2020 i els imports màxims són de 10.000 euros per a projectes d'iniciació i de fins a 20.000 euros en projectes de consolidació, subvencionats en els dos casos amb fins un 50% dels costos.

stats