Societat 30/09/2020

Més d'un 10% de les pime de les Pitiüses es planteja tancar el seu negoci

El comerç i l'hostaleria són els sectors més afectats

Ara Balears
1 min
L'hostaleria és un dels sectors més afectat.

PalmaUn 11,54% dels negocis de les Pitiüses s'ha plantejat tancar el seu negoci de manera definitiva. Aquest és un dels resultats del baròmetre de l'impacte del covid-19 sobre pime i autònoms que ha fet la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (PIMEF). En concret, s'han entrevistat 209 empreses de les Pitiüses entre els dies 18 i 28 de setembre, segons recull Efe.

Els sectors més afectats són el comerç i l'hostaleria, amb qualificacions negatives d'un 60,65% i un 60%, respectivament. No obstant això, el sector menys afectat és el de la indústria, amb un 37,25%.

L'estudi de PIMEF assenyala també que un 58,46% dels entrevistats ha tingut un nivell d'activitat de fins un 50% menys que durant els mesos de juliol i agost del 2019. De fet, un 10,14% no ha tingut activitat. "La valoració negativa de la situació econòmica no té antecedents, i mostra la incertesa i el pessimisme que hi ha en el sector", apunta la secretària de la patronal, Maria Àngels Martí. En aquest sentit, ha mostrat la seva preocupació pel fet que les empreses puguin sofrir "insolvència" entre els mesos d'octubre i novembre, a causa del pagament d'impostos i les taxes municipals.

stats