Pfizer/BioNTech afirma que la seva vacuna és efectiva i segura per als adolescents

Les companyies presenten les dades de l'assig clínic fet als Estats Units amb 2.260 nois i noies

2 min
La fàbrica de la farmacèutica americana Pfizer a Puurs (Bèlgica)

LondresLa vacuna Pfizer/BioNTech és segura i eficaç en adolescents de 12 anys, segons han anunciat aquest dimecres les companyies farmacèutiques en un comunicat de premsa conjunt. Les dades, que provenen d'un estudi clínic fet en prop de 2.260 nois i noies d’entre 12 i 15 anys, s'enviaran en les properes setmanes al regulador dels Estats Units, la Food and Drug Administration, i a l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les sigles en anglès) amb l’esperança que la campanya d'immunització en aquests grups pugui començar fins i tot abans del pròxim curs escolar.

D'acord amb la informació facilitada per les dues companyies, la vacuna s'ha mostrat efectiva al 100% en la prevenció de la malaltia simptomàtica i va desencadenar respostes immunes encara més sòlides que les observades en adults joves. Actualment, la vacuna Pfizer/BioNTech està autoritzada per als més grans de 16 anys.

A banda dels esperançadors resultats en els adolescents, Pfzier i BioNTech també han informat de l'inici d'un assaig clínic en fase I, II i III, sense interrupció, per a nens des de 6 mesos a 11 anys, amb l'objectiu d'avaluar la seguretat, tolerabilitat i immunogenicitat. L’estudi planeja, com en el cas de la pauta dels adults, un programa de dues dosis (amb aproximadament 21 dies de diferència entre ambdues) en tres grups d’edat: nens de 5 a 11 anys, de 2 a 5 anys i de 6 mesos a 2 anys.

La vacuna, que es basa en la tecnologia patentada d’ARNm de BioNTech, va ser desenvolupada tant per BioNTech com per Pfizer. BioNTech és titular d’autoritzacions de comercialització a la Unió Europea i titular d’autoritzacions d’ús d’emergència o equivalents als Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i altres països, abans d’una sol·licitud prevista d’autoritzacions completes de comercialització en aquests països. 

stats