Societat 21/03/2022

Els pescadors illencs atraquen les barques per fer vaga

L'aturada del sector està prevista fins dimecres que ve

ARA Balears
1 min
Dos pescadors arriben al port de Cala Figuera, a Santanyí.

Les 300 barques que formen la flota de pescadors de les Balears estaran atracades com a mínim fins dimecres dia 23. Així ho ha anunciat el president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Domingo Bonnín, que ha assegurat que la totalitat de patrons i treballadors de les illes, unes 450 persones, s'ha adherit aquest dilluns a la primera jornada d'atur convocada a tot l'Estat, excepte "una o dues embarcacions a Ciutadella".

El president de les confraries ha insistit en la necessitat de bonificar el preu del combustible, com ja s'ha fet a altres països, per tal de trobar una solució "real i efectiva" a la situació d'"ofec" que pateix el sector. A més, exigeixen altres mesures com les bonificacions de les taxes i la rebaixa de l'IVA per compensar la pujada de preus.

D'aquesta manera, està previst que la vaga s'allargui fins dimecres, quan es mantindrà una reunió amb el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, de qui s'esperen "solucions urgents" per a "la greu" situació del sector. "No entenem per què l'estat espanyol no ha ajudat ja el sector, quan governs d'altres països, com és el cas de França i Itàlia, ja han pres mesures d'urgència per fer costat al sector pesquer".

Divendres passat el president dels pescadors va manifestar la decisió d'atracar la flota, després del consens entre totes les confraries a escala de l'estat espanyol.

stats