Societat 23/01/2020

Sánchez es compromet a restablir totes les zones afectades per la borrasca Glòria "tan aviat com sigui possible"

El president del govern central ha visitat Cala Rajada per comprovar-hi els efectes de la tempesta

Ara Balears
2 min
Pedro Sánchez

Cala RajadaEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha compromès a restablir totes les zones afectades de les Balears pel pas de la borrasca Glòria. "S'ha de resoldre tan aviat com sigui possible aquesta situació tant per als veïns com per als comerços, ja que som a les portes de la temporada turística a les Illes".

Així ho ha dit durant la visita a Cala Rajada, on ha comprovat les conseqüències de la borrasca Glòria a la zona acompanyat per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol. Sánchez ha remarcat que s'ha de restablir la normalitat a totes les zones afectades i ha dit que es fan tots els esforços possibles per trobar les persones desaparegudes.

"No esperarem al Consell de Ministres del pròxim dimarts, sinó que demà mateix tindrem una reunió d'urgència per activar tots els mecanismes per poder impulsar les ajudes a particulars, empreses i administracions afectades", ha explicat el president, després d'un breu recorregut per la zona del moll de Cala Rajada, malmès per l'onatge intens d'aquests dies de temporal.

Pedro Sánchez s'ha mostrat commogut després d'haver sobrevolat algunes de les zones més afectades de Catalunya "especialment al Delta de l'Ebre", zona que ha visitat abans de venir a Mallorca.

Implantar la cultura de la prevenció

El president estatal ha fet una crida a potenciar "la cultura de la prevenció", per fer front a les greus situacions meteorològiques adverses. "Cal incorporar un element nou: el canvi climàtic, dins el quadre de decisions polítiques. I d'altra banda, la ciutadania ha de desenvolupar, de la mà de les administracions, la cultura de prevenció i seguretat, que garanteixi les vides i els negocis quan es donin situacions extremes", ha remarcat en la part final de la seva intervenció davant la premsa.

stats