Societat 27/05/2021

Patricia Gómez diu que les Balears ja tenen la capacitat d'emetre certificats covid

La consellera de Salut ha explicat que ara treballent en el sistema per poder llegir la informació

2 min
Imatge de l'aspecte que podrà tenir el certificat covid europeu

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat aquest dijous que "les Balears ja tenen la capacitat d'emetre certificats de covid-19", però ara fan feina amb el sistema per llegir la informació. "Som de les comunitats que formam part del projecte pilot i feim els deures de manera molt ràpida", ha defensat Gómez. Ha afegit que esperen que durant el juny s'acabi aquesta prova "i després ja es pugui emetre i llegir amb normalitat".

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va informar dimecres, després de la reunió del Consell Interterritorial, que les comunitats autònomes seran les encarregades d'emetre els certificats. Va afegir que el Ministeri de Sanitat oferirà "totes les garanties i mitjans tècnics" per fer possible aquesta targeta a tot el territori estatal.

Cal recordar que l'Eurocambra i els governs europeus han acordat posar en marxa aquest instrument a partir de juliol. Es dirà 'Certificat Covid de la UE' i recollirà tota la informació relativa a les vacunes administrades, proves PCR o presència d'anticossos. En la gran majoria de casos, les persones vacunades quedarien alliberades de tests o quarantenes, però en darrer terme imposar aquestes restriccions, estigui o no immunitzada la persona que viatja, serà potestat de cada govern si ho considera necessari i justificat per motius epidemiològics.

Tindrà versió digital en forma de QR per facilitar-ne la lectura per exemple als aeroports, però també estarà disponible en paper, en què també hi haurà el QR, com ja passa per exemple amb els bitllets de tren o d'avió. Estarà disponible en totes les llengües oficials de cada estat membre de la UE i ha de ser gratuït. Podrà disposar-ne tothom, les persones vacunades i les no vacunades que compten amb un test PCR o que han superat la malaltia.

stats