Tribunals
Societat 22/09/2021

Un pastor evangèlic accepta quatre anys de presó per haver abusat quatre anys d'una nena

Inicialment la Fiscalia demanava sis anys de presó per a l'home, que finalment complirà una condemna de quatre anys

2 min
L'Audiència de Barcelona, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEra el pastor evangèlic de la comunitat i de seguida es va guanyar la confiança de la família, que feia pocs anys que s'havia instal·lat a Barcelona. Fins al punt que aquell matrimoni amb tres fills es va acostumar a anar a casa seva perquè els seus fills rebessin educació religiosa i, amb el temps, van veure normal deixar-los a càrrec seu. Per a la filla petita, de sis anys, era pràcticament un avi. Però quan es quedaven sols es convertia en un depredador que, aprofitant-se de la seva posició, n'abusava sexualment. Aquest dimecres el pastor ha reconegut que va abusar de la nena gairebé cada setmana durant quatre anys i ha acceptat la condemna de quatre anys de presó que li demanava la Fiscalia.

Inicialment el ministeri públic proposava una condemna de sis anys de presó, però finalment l'ha rebaixat a quatre –condemna que l'home ha acceptat– per evitar a la víctima i a la família el tràngol d'haver de declarar al judici que havia de començar aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona i que haguessin de reviure els fets. El pastor també haurà d'indemnitzar-los econòmicament i té prohibit acostar-s'hi o comunicar-s'hi.

La família de la víctima va arribar a Barcelona el 2005. De manera regular portaven els seus tres fills al domicili del pastor evangèlic i la seva dona, perquè rebessin educació religiosa. Quan la filla petita "ja tenia tres o quatre anys", la relació entre els dos matrimonis s'havia consolidat. Ell s'havia guanyat la confiança dels pares i dels nens, amb qui havia "assumit un rol similar al d'un avi", explica la Fiscalia en el seu escrit d'acusació. La relació era tan estreta que sovint els pares deixaven els tres fills a casa del pastor i la seva dona perquè els cuidessin.

Segons la Fiscalia, l'home es va aprofitar d'aquesta posició de "domini", de la "gran diferència d'edat" i de la "relació estreta" amb la família de la víctima per abusar de la nena entre el 2011 i el 2015. L'acusat va "fer normalitzar" a la menor conductes com ara que la petonegés i la magregés. Sovint la portava a alguna de les habitacions de la casa i en alguna ocasió també va fer servir l'excusa d'haver d'anar a buscar llenya al soterrani per portar-hi la nena i abusar-ne.

stats