Societat 15/11/2020

Arriben dues pasteres amb 20 migrants a Mallorca en un sol dia

La primera ha estat localitzada aquest diumenge de matinada a Santanyí, mentre que la Guàrdia Civil n'ha interceptada la segona a Cabrera a les 18 h

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Guàrdia Civil ha localitzat aquest diumenge dues pasteres amb 20 migrants a Mallorca. La primera ha estat trobada de matinada a Cala Esmeralda, a Santanyí, amb cinc persones a bord. La segona ha estat interceptada a Cabrera a les 18 h amb 15 migrants, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears.

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han mobilitzat l'embarcació Salvamar Acrux, que té la base al port de Portals, per rescatar i traslladar els 15 migrants al port de Palma. Es preveu que arribin cap a les 21.15 h, segons ha informat Salvament Marítim. Mentre que els altres cinc que han arribat a l'illa de matinada ja són al port.

El cos policial ha activat aquest diumenge al matí un dispositiu de cerca per terra, mar i aire a Santanyí per tal de localitzar més migrants o altres embarcacions. La barca amb què han arribat fins a Cala Esmeralda ha quedat a la deriva, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Cal recordar que enguany ja han arribat a les Balears més de 65 pasteres i uns 800 migrants, una xifra que ja supera el total de l'any passat, quan es varen localitzar 41 embarcacions i 507 persones. L’acumulació de crisis empeny els joves algerians a travessar la mar perquè veuen en les Balears i la costa peninsular l’única sortida a un país que arrossega una situació socioeconòmica i política complicada agreujada pel covid-19.

stats