Societat 18/10/2020

Una trentena de dones participen en la primera edició de les Converses Literàries del Castell d'Alaró

L'associació feminista Sororis Causa ha organitzat aquest cap de setmana un esdeveniment centrat en les escriptores de la Generació del 27

Ara Balears
1 min
Un moment de la primera edició de les Converses Literàries del Castell d'Alaró.

PalmaUna trentena de dones han participat aquest cap de setmana en la primera edició de les Converses Literàries del Castell d'Alaró, organitzades per l'associació feminista Sororis Causa i que s'han centrat en les escriptores de la Generació del 27: Las Sinsombrero. L'esdeveniment ha coincidit amb el Dia internacional de les escriptores, segons han explicat els organitzadors en un comunicat aquest diumenge. Les assistents han quedat a dormir a l'hostatgeria del castell.

També hi han pres part persones que han pujat de manera independent a les diverses xerrades. Hi ha hagut espais de debat sobre feminisme i contextualització de l'època de les autores tractades.

Un grup de dones reunides en una de les xerrades programades.

Durant la primera nit es va donar el primer premi Sororis Causa a la llibretera Laia Alegret, de la llibreria Drac Màgic de Palma, per la seva "dedicació" i "amor" al món de les lletres, segons l'associació. També per donar suport a les autores actuals i de generacions passades, que "no sempre han trobat el seu lloc entre les prestatgeries".

Les assistents han destacat la necessitat de rescatar les obres encara no publicades de moltes de Las Sinsombrero, una reivindicació que a més coincideix amb el Dia internacional de les escriptores.

stats