Societat 06/03/2024

El Parlament aprova una PNL per formar el personal sanitari contra la violència masclista

També s'ha validat una proposició relativa al programa de Pacient Actiu

ARA Balears
1 min
Hospital de Son Espases

PalmaLa Comissió de Salut del Parlament ha aprovat aquest dimecres, per unanimitat, una Proposició No de Llei (PNL) presentada pel PP relativa a la formació sobre violència masclista per al personal sanitari. La iniciativa, que consta de quatre punts, insta el Govern a augmentar les capacitats i aptituds del personal sanitari en formació específica per detectar la violència contra les dones, a més de formació per prevenir i actuar davant una situació de violència masclista, incloent-hi la denúncia.

La Comissió de Salut ha aprovat aquest dimecres, també per unanimitat, una proposta del PSIB relativa al suport al programa de Pacient Actiu. La PNL insta el Govern a impulsar i donar suport al programa, a donar-lo a conèixer a tots els professionals sanitaris, de manera que cada vegada s'identifiquin més pacients que es puguin beneficiar del projecte, i a facilitar als professionals, tant d'atenció primària com hospitalària, la detecció de possibles pacients formadors.

Més malalties cròniques

D'altra banda, la iniciativa demana a l'Executiu autonòmic ampliar el nombre de malalties cròniques incloses en el programa de Pacient Actiu perquè cada vegada se'n puguin beneficiar més pacients –amb esmena de Més per Menorca–; donar suport a la publicació de continguts tant a Eina Salut com a la pàgina web del programa, perquè pugui estar a l'abast de tots els ciutadans, i avaluar de manera periòdica el programa de Pacient Actiu i presentar-ne els resultats.

stats