Societat 22/11/2022

Palma, la segona ciutat de l'Estat on és més car viure sol

Llogar un estudi per a una persona costa 775 euros al mes de mitjana, un 24% més que fa cinc anys

1 min
A dalt, pisos de lloguer a Ciutat. A baix, habitatges en lloguer visitats per l’ARA Balears.

PalmaLlogar un estudi a Palma per a una sola persona costa, de mitjana, 775 euros al mes, segons un estudi del portal immobiliari Idealista. D'aquesta manera, és la segona ciutat de l'Estat amb els estudis més cars. Palma se situa la segona en el rànquing, només per darrere de Barcelona, on aquest tipus d'allotjament costa, de mitjana, 875 euros al mes.

L'informe també compara el preu dels estudis amb el de les habitacions a pisos compartits. Així, la diferència entre llogar una habitació en un pis compartit –que costa uns 400 euros mensuals– i llogar un estudi a Ciutat és de fins a un 94%. A més, el preu dels lloguers dels estudis s'ha incrementat en els darrers cinc anys un 24%, mentre que el preu de les habitacions en un habitatge compartit ha crescut un 14%.

Barcelona és la ciutat més cara

En l'àmbit estatal, les ciutats més cares per llogar una habitació són Barcelona (475 euros mensuals), i Sant Sebastià i Madrid, on costa 450 euros. En el cas dels estudis, Barcelona és també la primera més cara, amb una mitjana de 875 euros al mes. Després vindrien Palma i Madrid, amb 775 euros mensuals. Posteriorment, se situen Bilbao (750 euros) i València (725 euros).

stats