Societat 20/03/2022

Unes 200 persones diuen no a Palma al viratge de Sánchez sobre el Sàhara Occidental

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí a les Balears creu que la decisió del govern central és "indignant"

ARA Balears
2 min
Concentració davant Delegació de Govern.

PalmaUnes 200 persones s'han concentrat aquest diumenge davant la Delegació del govern, a Palma, per protestar contra el canvi de posicionament del govern central, que es posa al costat del Marroc i dona suport per primera vegada a la seva proposta d'autonomia per al Sàhara Occidental.

La presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí a les Balears, Catalina Rosselló, ha manifestat que "és indignant, una vergonya, que un govern que es diu progressista s'hagi mostrat favorable al pla d'autonomia de Marroc". "El moviment solidari continuarà denunciant cada dia aquesta immoralitat", ha subratllat.

Per Rosselló, el motiu pel qual el govern ha canviat de posicionament respecte del Sàhara Occidental respon a "un xantatge del Marroc", segons informa Europa Press. "És una manera d'acontentar el rei del Marroc perquè amenaça amb la immigració i amb el terrorisme", ha explicat, al mateix temps que ha recordat que "no és la primera vegada que es traeix el poble sahrauí".

Tenen esperança

Quant al futur, s'ha mostrat cauta, encara que ha dit que "té esperança" que "el govern central pugui fer un pas enrere en aquest canvi de posició" perquè "la ciutadania espanyola està a favor de la independència del Sàhara, com també ho està Nacions Unides i el dret internacional".

Sobre aquest tema, ha agraït que la presidenta del Govern, Francina Armengol, hagi expressat suport al poble sahrauí. "Pensam que ella serà una de les persones que ajudi que hi hagi un canvi en el govern espanyol i el president Pedro Sánchez perquè facin un pas enrere en la decisió vergonyosa que ha pres i de la qual hem tingut coneixement pel rei del Marroc", ha assenyalat.

Per altra banda, el delegat del Front Polisari a les Balears, Ehmudi Lebsir, s'ha mostrat contrari a l'"incoherent" canvi de posició del govern respecte del Sàhara Occidental i ha agraït el gran nombre de persones que han expressat rebuig a aquest fet. "Confiam en el poble espanyol, que sempre ha estat al costat dels sahrauís, per passar aquesta crisi", ha sentenciat.

stats