Política 19/03/2022

Armengol: "El poble sahrauí es mereix viure en pau i llibertat"

MÉS per Mallorca ha condemnat el canvi de posició del govern espanyol en el conflicte entre el Sàhara Occidental i el Marroc

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha expressat aquest dissabte tot el suport al poble sahrauí. "El poble sahrauí es mereix viure en pau i llibertat", ha manifestat Armengol en el compte de Twitter. Amb tot, la cap de l'Executiu balear ha afegit que "ara, més que mai, és important respectar i defensar un dels valors més universals: els drets humans".

Per altra banda, el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha condemnat el canvi de posició del govern central en el conflicte entre el Sàhara Occidental i el Marroc i lamenta que "el paper de l'Estat amb el poble sahrauí és una successió contínua de traïcions". Segons ha assenyalat el partit en una nota de premsa, Espanya ha enviat aquesta setmana una carta al Marroc en què mostra conformitat amb el pla marroquí que vol dotar el Sàhara Occidental d'un estatut de regió autònoma dins del regne alauita.

Total oposició

Davant això, Apesteguia ha manifestat la total oposició de la formació amb el canvi de posició del govern. "Aquest estatut només pretén assegurar l'ocupació marroquina d'un territori que històricament no els correspon i que per sobre de tot només pertany als seus legítims habitants: els ciutadans del Sàhara Occidental", ha remarcat.

"Espanya tria la solució marroquina, és a dir, la que exerceix el seu poder mitjançant la força de les armes i menysté el dret sobirà dels sahrauís a triar l'estatus polític del seu territori", ha subratllat Apesteguia.

MÉS ha indicat també que aquest canvi de posicionament d'Espanya sobre el conflicte entre el Sàhara Occidental i el Marroc no estava en els programes electorals ni del PSOE ni de Podem, ni tampoc s'ha debatut en cap parlament. En aquesta línia ha qüestionat la legitimitat democràtica: "No és la traïció d'un poble a un altre, sinó de persones i organitzacions molt concretes".

stats