Parlament
Societat 24/10/2022

El Pacte i Cs critiquen la moció d'El Pi sobre la saturació per incloure la migració irregular

Podem acusa la formació regionalista de "fer una virada a l'extrema dreta" i Ciutadans diu que el text té "tints xenòfobs"

2 min
El portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià

PalmaEls partits illencs debatran en el ple d'aquest dimarts una moció d'El Pi sobre la saturació i pressió humana que pateixen les Illes Balears. En tònica general, els partits d'El Pacte s'han mostrat favorables al plantejament dels regionalistes, però tots han criticat que el text inclogui un punt sobre l'arribada de persones migrants de manera irregular a l'Arxipèlag. Una crítica a què també s'ha sumat Ciutadans: "Té tints xenòfobs", ha afirmat la portaveu de la formació, Patrícia Guasp, qui també ha qualificat la iniciativa de "populista" i "demagoga".

La diputada del PSIB, Pilar Costa, ha afirmat que "estam d'acord en el gruix" de la iniciativa, que fa referència al creixement poblacional i de places turístiques a les Illes, "però no compartim la idea de mesclar-ho amb l'arribada d'immigrants de manera il·legal", ha afegit. En una línia similar ha argumentat el portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà: "Posar aquest element al debat no és pertinent, perquè els nouvinguts no en són una causa". A més, ha dit que el volum de persones que arriben d'aquesta manera "no és determinant" i que les Illes són "un lloc de pas".

"El Pi fa una virada a l'extrema dreta que no compartim", ha denunciat la portaveu d'Unides Podem, Esperança Sans. Alhora, ha assegurat que "en alguns punts estam d'acord", com ara que es plantegin límits a la saturació, a l'entrada de vehicles, i en l'obligació d'haver residit dos anys per comprar un habitatge a la Comunitat, entre d'altres.

El portaveu d'El Pi, Josep Melià, s'ha defensat de les crítiques argumentant que la moció "no parla ni de races, ni de religió ni de procedència, només deim que a les Illes Balears no hi cabem tots". El diputat ha defensat que "hi ha molts pobladors del centre d'Europa, però també d'Àfrica, que venen de irregular, i hem de saber gestionar aquesta realitat". Així mateix, ha criticat l'esquerra "perquè el seu discurs és que del centre d'Europa no, però d'Àfrica que vinguin tots els que vulguin".

stats