Societat 14/08/2019

El cap d'Ordenació d'Emergències que signà l'informe sobre la posidònia a Campos és simpatitzant de Vox

La inspecció de sa Ràpita i ses Covetes inclou un total de sis deficiències que comprometen la seguretat dels banyistes

Maria Llull
2 min
Retirada de posidònia a la Ràpita

PalmaJoan Pol, el cap del Servei d'Ordenació d'Emergències que va signar l'informe sobre la posidònia a sa Ràpita i ses Covetes, és simpatitzant de Vox. Pol, qui va ser director general d'Emergències del Govern de Jaume Matas, participà en un acte del partit d'extrema dreta en defensa d'Espanya i les seves tradicions –en referència a la tauromàquia– el passat octubre a Lloret de Vistalegre.

Malgrat que l'acta d'inspecció de les platges de Campos data del 2 de juliol, l'informe es va fer arribar a la Conselleria de Medi Ambient el 25 de juliol, mentre que es va enviar a l'Ajuntament de Campos el 30 de juliol. Les manifestacions de Jorge Campos a les xarxes socials criticant l'acumulació de posidònia a sa Ràpita daten del 8 de juliol.

Fonts de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització han indicat que "no es demana carnet ni ideologia als funcionaris" i que "els inspectors són tècnics que han de fer la seva tasca".

A més de referir-se a la posidònia com a factor de perill, l'informe, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, assenyala un total de sis deficiències que posen en risc la seguretat. Pel que fa al mòdul de socors, s'indica que no disposa d'aigua corrent ni electricitat –també es diu que no està senyalitzat i que està ubicat damunt d'unes pedres sense estabilitat. A més, el cartell informatiu de l'accés principal a sa Ràpita identifica el lloc de socors a la seva antiga ubicació. Altres deficiències assenyalades són la manca d'un canal d'accés per a les embarcacions, així com d'un megàfon. A més, l'horari de vigilància no està actualitzat i la moto aquàtica no funcionava el dia de la inspecció.

El dia que es va fer la inspecció no hi eren cap dels responsables dels socorristes i a l'informe es deixa constància que un d'ells "no està inscrit en el registre ni ha demostrat la seva capacitació per poder exercir de socorrista d'espais aquàtics naturals".

stats