Societat 27/03/2020

El Govern proposa ajornar les oposicions de docents fins al 2021 pel coronavirus

La Mesa Sectorial d'Educació aprova aquesta iniciativa que el Ministeri d'Educació encara ha de ratificar

K. O.
2 min
Moment de l'inici de les oposicions d'aquest diumenge.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha proposat aquest divendres l'ajornament de les oposicions de docents fins al 2021 com una mesura excepcional per l'estat d'alarma provocat per la pandèmia de coronavirus. La Mesa Sectorial d'Educació ha aprovat la iniciativa, que haurà de ser ratificada pel Ministeri d'Educació, segons han confirmat a l'ARA Balears fonts de la Conselleria.

"Ajornar les oposicions ens ha semblat la millor opció per tal de perjudicar el mínim possible les persones que durant aquests mesos s'han preparat", segons ha dit el conseller d'Educació, Martí March, en un comunicat. "L'única possibilitat de fer les oposicions enguany era passat l'estiu", ha explicat March, que ha recordat que ja s'hauria iniciat el nou curs escolar i suposaria una "complicació" organitzativa.

El portaveu del sindicat Alternativa, Miquel Àngel Santos, comenta a aquest diari que un 95% de les persones consultades internament per la seva entitat s'han mostrat a favor de l'ajornament. D'altra banda, l'Stei-Intersindical, que també havia recollit les opinions d'uns 3.500 docents, ha informat a través d'un comunicat que el 75% ho veu bé.

La convocatòria d'oposicions docents d'enguany constava de 1.144 places a les Balears: 78 a Mallorca, 109 a Menorca, 229 a Eivissa i 33 a Formentera. Del total, 410 eren per a Educació Primària, 557 per a Secundària, 115 per a Formació Professional, 15 per a escoles oficials d'idiomes, 36 per a música i arts escèniques i 11 per a arts plàstiques i disseny.

Cal tenir en compte que les oposicions ja estaven convocades a les Balears, a diferència d’altres comunitats, com ha indicat la Conselleria en un comunicat. A dos dies d’acabar el procés d’inscripció, quan es va paralitzar per l'estat d'alarma, hi havia 3.600 persones inscrites.

D'altra banda, la Conferència Sectorial d'Educació, que agrupa el Ministeri i les comunitats autònomes, va aprovar per unanimitat aquest dimecres fer les proves ordinàries de Selectivitat entre els dies 22 de juny i 10 de juliol, i les extraordinàries, abans del 18 de setembre, per l'estat d'alarma.

stats