Societat 28/04/2022

Un concurs cerca el millor pa amb oli del món

Els participants hauran de superar el concurs fotogràfic per presentar-se a la final

ARA Balears
2 min
Pa amb oli, Cada casa un món

PalmaLes xarxes socials esperen una allau de fotografies de pa amb olis durant les pròximes setmanes amb Tomeu Penya com a animador principal. La companyia mallorquina Olives Rosselló ha presentat aquest dijous la primera edició del concurs fotogràfic de la companyia sota el lema 'el millor pa amb oli', que seleccionarà 15 finalistes que participaran en el concurs, en què un jurat format per Tomeu Penya, Pep Socies, Joan Ramis i Juan Alcaide triarà el "millor pa amb oli del món".

Aquest dijous s'ha fet públic el cartell del concurs fotogràfic, on apareix Tomeu Penya a punt per preparar-se un pa amb oli i gaudint d'una oliva. Segons han detallat, en el cartell, qualsevol persona de les Illes i també de la Península pot participar en el concurs, que es farà a través d'Instagram. Els organitzadors han explicat que el concurs només té dues normes clares. Només es pot publicar una fotografia per participant i en la imatge ha de sortir algun producte de les marques Rosselló, Olis Balle o Son Mesquidassa. A més, els participants hauran d'acompanyar la publicació amb es hashtag #paamboliambrossello.

Cartell de presentació del concurs

Aquest concurs fotogràfic serà només la primera prova del concurs que serà la clau per classificar-se per a la final. Un jurat compost per personal tècnic de l'organització seleccionarà les 15 millors fotografies del concurs fotogràfic que podran assistir al concurs d'elaboració de pa amb oli a Son Mesquidassa. El concurs es durà a terme a la tafona i olivar de Son Mesquidassa el dissabte 18 de juny de 2022 a les 9 h. Per elaborar el pa amb oli els concursants disposaran d'un sortit de productes Rosselló, Balle i Son Mesquidassa, pa de diferents tipus, embotits i formatges. No obstant això, cada participant podrà aportar material complementari.

Els concursants disposaran de mitja hora per elaborar el seu pa amb oli i presentar-lo al jurat que estarà conformat per Tomeu Penya, Pep Socies (cuiner professional), Joan Ramis (gerent i mestre olier de Conservas Rosselló) i Juan Alcaide (mestre tafoner i responsable de Son Mesquidassa). El jurat valorarà diversos aspectes relacionats amb la qualitat i la presentació del pa amb oli.

L'empresa organitzadora ha destacat que el pa amb oli es podria considerar un dels plats que millor representen la Dieta Mediterrània, no només per la gran varietat d'ingredients que el componen i per l'arrelament que ja té a la nostra cultura, sinó també per la seva senzillesa i adaptabilitat als estils de vida actuals. En aquest sentit, han remarcat que amb aquest concurs volen posar en valor el pa amb oli com a element essencial de la Cuina Mediterrània i a fomentar el consum dels productes tradicionals i de proximitat de les empreses de les Illes Balears.

stats