Producte local
Societat 18/06/2024

L'oli d'arbequina de l'empresa mallorquina Olíric, reconegut com el millor de l'estat espanyol

L'oli d’arbequina de la marca estava nominat a la categoria que li ha estat reconeguda i també eren candidats a la categoria de Best Monovarietal

2 min
Els olis guanyadors de l'empresa Olíric

PalmaL'EVO Internatiolal Olive Oil Contest, un dels concursos més prestigiosos del món de l'oli d'oliva que té lloc a Palmi (Calàbria), ha reconegut l'empresa mallorquina Olíric amb la categoria Best Of Country Spain per davant d’olis tan prestigiosos i premiats internacionalment com Almazara de la Subbetica o Oro Bailen. L'oli d’arbequina de la marca estava nominat a la categoria que li ha estat reconeguda i també eren candidats a la categoria de Best Monovarietal on també estava nominat l’arbequina juntament amb altres sis olis de diferents països.

Cal destacar que els olis nominats a les categories principals tenien puntuacions >95 punts, això són olis de molt alta qualitat, segons han recordat des d'Olíric. "Es tracta d'una fita molt important perquè ens posa a competir directament amb els olis més prestigiosos i importants de tot el món, tot i la nostra joventut dins el sector", han assenyalat. "Aquests reconeixements són una empenta pel producte ecològic local i posa de relleu que a Mallorca també feim producte ecològic de molta qualitat", han afegit.

D'altra banda, ha recordat que no és el primer reconeixement que rep l'empresa, ja que ja va ser inclosa en el rànquing dels 20 millors olis d'oliva verge extra de producció limitada del món en el concurs Evooleum Awards. "Nosaltres som una empresa petita, familiar, tradicional, i no podem competir en volum, per això intentam tenir la millor qualitat possible i lluitar en aquest àmbit", ha explicat Coll.

Aquest nou reconeixement, com ha comentat, els impulsa a continuar treballant de la mateixa manera, encara que no descarten créixer. En aquest sentit, però, el fabricant i també president d'Apaema, Miquel Coll, ha destacat que si augmenten la producció ho faran "progressivament i amb molta cura". "No volem ni podem créixer sense sentit, deixar de cuidar tot el procés i els detalls durant l'elaboració i produir quantitats que després no es consumiran, sempre pensam en créixer, però amb cap i seny i sense deixar de ser el que som", ha sentenciat.

stats