Producte local
Societat 27/05/2024

Dos olis d'oliva mallorquins, entre els millors del món

Els olis Olíric Koroneiki i Olíric Arbequina, de l'empresa mallorquina Olíric, han estat nominats als premis EVO IOOC d'Itàlia

2 min
L'oli d'oliva OLRIC, reconegut internacionalment

PalmaL'EVO Internatiolal Olive Oil Contest, un dels concursos més prestigiosos del món de l'oli d'oliva ha nominat dos olis mallorquins entre els millors del món. En concret, els Olíric Koroneiki i Olíric Arbequina, de l'empresa mallorquina Olíric, han estat seleccionats entre quasi 700 candidats. A més, també han rebut tots dos la medalla d'or. El fabricant de l'oli Olíric, Miquel Coll, ha celebrat la nominació i ha explicat que "és un orgull i una empenta que ens anima a continuar amb aquesta línia de feina".

En concret, aquests olis han estat nominats a les categories de millor monovarietal (set nominats) i millor d'Espanya (cinc nominats). Els resultats de cada una de les categories es donaran a conèixer a la cerimònia d'entrega de premis que es farà el pròxim 15 de juny a Palmi (Calàbria). En aquest sentit, Coll ha celebrat que es reconegui la feina "d'una empresa petita i familiar que té una cura especial en tots els detalls de la producció, des de la collida de l'oliva fins a l'embotellament". "El fet d'estar nominat ja és un premi gegant, si després en podem guanyar algun ja serà un fet històric per a nosaltres", ha assegurat el fabricant.

D'altra banda, ha recordat que no és el primer reconeixement que rep l'empresa, ja que ja va ser inclosa en el rànquing dels 20 millors olis d'oliva verge extra de producció limitada del món en el concurs Evooleum Awards. "Nosaltres som una empresa petita, familiar, tradicional, i no podem competir en volum, per això intentam tenir la millor qualitat possible i lluitar en aquest àmbit", ha explicat Coll.

Aquest nou reconeixement, com ha comentat, els impulsa a continuar treballant de la mateixa manera, encara que no descarten créixer. En aquest sentit, però, el fabricant i també president d'Apaema, Miquel Coll, ha destacat que si augmenten la producció ho faran "progressivament i amb molta cura". "No volem ni podem créixer sense sentit, deixar de cuidar tot el procés i els detalls durant l'elaboració i produir quantitats que després no es consumiran, sempre pensam en créixer, però amb cap i seny i sense deixar de ser el que som", ha sentenciat.

stats