Un centenar d'empresaris de l'oci nocturn exigeix al Govern un pla de rescat per reactivar-se

Un IVA reduït i negociar els preus dels lloguers dels locals, entre les seves reivindicacions

Un centenar d'empresaris de l'oci nocturn han protestat aquest dijous contra la situació que viu el sector a causa de la crisi sanitària, després de sis mesos de paralització. "Demanam que ens apliquin un IVA reduït fins que ens puguem recuperar al 100%, negociar els preus dels lloguers, bonificacions de la Seguretat Social i considerar un IRPF que ens pugui facilitar aquest camí", ha destacat el president de l'Associació Balear de l'Oci Nocturn i Entreteniment (ABONE), Jesús Sánchez, durant la manifestació que ha arrancat a les 20 h davant el Consolat de Mar. "Volem fer feina", "L'oci nocturn no es ven", "L'oci nocturn es traspassa" i "Els joves tenen dret a un oci segur" són algunes de les pancartes que s'han pogut llegir durant la protesta.

I és que darrere d'aquest sector "hi ha uns 20.000 treballadors que solen fer feina de manera intensa per poder viure durant tot l'hivern", ha destacat Sánchez, que s'ha mostrat preocupat per la situació que viuen els empresaris. També ha demanat allargar els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) com a mínim fins al mes de març, ja que té clar que no serà fins a l'any que ve "que el sector es reactivarà".

Sánchez, a més, ha lamentat que l'Executiu balear no tingués en compte el seu sector a l'hora de prendre decisions, com per exemple amb el tancament dels carrers de Punta Balena i de la Platja de Palma de "manera injustificada". Així mateix, ha recordat que el sector de l'oci nocturn va ser el primer a tancar les portes a causa de la crisi sanitària, i manifesta que també serà "el darrer a tornar a obrir".

"No volem ser un problema, però som conscients que no tenim una data prevista per reactivar-nos. Per això demanam al Govern que obri vies de diàleg que ens permetin negociar, ja que si l'Executiu no ajuda el sector, els locals d'oci nocturn moriran", ha dit Sánchez.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF