Societat 21/06/2019

L'Oceanogràfic de Balears es podrà ampliar gràcies a la cessió d'una parcel·la portuària de Palma

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la donació d'un terreny de l'Autoritat Portuària de Balears a l'Institut Espanyol d'Oceanografia per 35 anys

Ara Balears
1 min
Centre Oceanogràfic de Balears

PalmaEl Govern central ha aprovat aquest divendres la donació d'una parcel·la portuària pública de Palma a l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) que permetrà ampliar i modernitzar les instal·lacions del Centre Oceanogràfic de Balears. L'Autoritat Portuària de les Illes preveu signar un conveni amb l'IEO per cedir-li aquest terreny, de 1.868 metres quadrats, durant 35 anys.

L'objectiu és construir en aquest espai un edifici per ubicar la seu del Centre Oceanogràfic de Balears, juntament amb les instal·lacions necessàries per al desenvolupament de la seva activitat i posterior explotació i manteniment. L'IEO ja compta amb seu a Palma, al Moll de Ponent, que constitueix una de les nou que hi ha a l'Estat.

La necessitat d'obtenir aquest nou espai ve donada per l'augment d'activitat i personal del Centre Oceanogràfic de Balears en els darrers anys. A més, segons informa EFE en un comunicat, el centre es troba en una "situació d'obsolescència" i requereix unes infraestructures més modernes.

stats