Societat 22/12/2020

Oceana celebra que el Suprem mantingui la prohibició contra la pesca d'arrossegament al canal de Menorca

El tribunal ha rebutjat un recurs de la Federació Balear de Confraries de pescadors contra la prohibició de treballar en aquestes aigües protegides

Ara Balears
1 min
Fons coral·ligen a Cabrera

PalmaL'organització conservacionista Oceana ha descrit com una "fita" la decisió del Tribunal Suprem de mantenir la prohibició de la pesca d'arrossegament al canal de Menorca i l'escull del Fort d'en Moreu, a l'oest de Cabrera. Segons ha informat, l'entitat considera que aquest fet reforça la protecció dels hàbitats sensibles que hi ha al fons marí entre Mallorca i Menorca.

El tribunal no ha admès a tràmit el recurs presentat per la Federació Balear de Confraries de pescadors contra l'ordre ministerial que prohibeix des del 2016 la pesca d'arrossegament en aquestes dues zones. Oceana ha donat per tancat el llarg litigi en el qual diverses associacions de pescadors han intentat frenar la protecció del canal de Menorca i l'escull de Cabrera.

La directora d'Oceana a Europa, Pascale Moehrle, ha assegurat que la decisió suposa un precedent molt positiu per reforçar la conservació d'aquests ecosistemes mediterranis, pel seu valor ecològic i protecció legal. També ha destacat que el Suprem hagi confirmat la "incompatibilitat de les arts de pesca destructives en àrees marines protegides", i ha afegit que és un fet clau per complir els compromisos d'Espanya.

Oceana ha recordat en el comunicat que els fons coral·lígens es distribueixen a la Mediterrània entre els 30 i 150 metres de profunditat i són molt importants per a espècies comercials com la llagosta, el cap-roig i el pop. Aquests hàbitats són un espai clau perquè prosperin els exemplars més joves i per això l'entitat diu que són importants per assegurar la productivitat pesquera i la sostenibilitat de les poblacions.

stats