Societat 07/05/2020

Oceana demana protegir la biodiversitat marina del canal de Mallorca

També reclama conservar la costa gallega, Doñana, les muntanyes submarines de les Canàries i l'illa del Hierro

Ara Balears
1 min
Gorgònia ben conservada, a Eivissa

PalmaL'entitat conservacionista Oceana ha alertat de la situació crítica en què es troba la biodiversitat marina espanyola i demana protegir els fons marins del Canal de Mallorca. També creu necessari conservar la costa gallega, les maresmes de Doñana, les muntanyes submarines de les Canàries i l'illa del Hierro, a més dels monticles marins de Cabliers i Palos.

Oceana ha recordat en un comunicat que aquests ecosistemes ajuden a mitigar la crisi climàtica, segons ha informat l'agència Efe. A través de l'informe Unprotected Marine Treasures: An Oceana proposal to protect 15 marine biodiversity hotspots in Europe, publicat aquest dimecres, l'organització ha demanat als governs europeus "crear noves àrees marines protegides" així com "ampliar les existents".

A les aigües del canal de Mallorca, com indica l'informe, hi viuen espècies com ara el catxalot (Physeter macrocephalus), la tortuga babaua (Caretta caretta), el peix espasa (Xiphias gladius) i la tonyina (Thunnus thynnus). A més, en els fons marins d'aquesta zona ubicada entre Mallorca i Eivissa hi habiten grans extensions de coralls que també es veuen afectades per la crisi climàtica.

Per això Oceana crida a la seva protecció i subratlla el risc que suposen la pesca d'arrossegament, el transport marítim, la mineria i la perforació i altres activitats que impedeixen "mantenir intactes els ecosistemes". La protecció, com apunten, permetria conservar les característiques dels paisatges marins i avançar cap als objectius de conservació marina establerts pels acords internacionals per protegir el 10% de les àrees marines protegides enguany i el 30% el 2030.

stats