Societat 08/06/2022

Les obres de Nuredduna s'allargaran quatre setmanes més per la manca de subministraments

L'Ajuntament de Palma ha aprovat la pròrroga perquè encara no han arribat els fanals

2 min
Imatge digital de com quedarà el carrer Nuredduna després de les obres.

PalmaLes obres que faran possible l'eix verd del carrer de Nuredduna, a Palma, s'allargaran quatre setmanes més per la manca de subministraments. El portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha explicat després de la Junta de Govern que es tracta de l'arribada dels fanals, que s'hauria de produir "els propers dies o setmanes". Una vegada instal·lats, ja es podrà inaugurar l'espai. "Tenim una crisi important de subministraments i els fanals tenen un llum d'un model molt específic", ha detallat.

Un altre projecte rellevant que s'ha aprovat aquest dimecres a la junta és el del Camí dels Reis. Així i tot, Jarabo no n'ha volgut explicar els detalls perquè es farà una roda de premsa conjunta aviat amb el Consell de Mallorca, que és la institució que subvenciona les obres. "Hi haurà una presentació in situ perquè és un projecte important, que beneficiarà la zona, els residents i la mobilitat de tota l'àrea", ha valorat.

Per acabar, també s'han aprovat els plecs per contractar l'empresa que s'ha d'encarregar del manteniment del rellotge En Figuera, ubicat a la façana de l'Ajuntament. Fins ara s'havia fet amb contractes menors, i ara la licitació permetrà assegurar el manteniment i correcte funcionament de l'aparell durant quatre anys. El contracte té un import de 41.140 euros.

Estafa de 300.000 euros

El 8 de març, uns pirates informàtics varen estafar 300.000 euros al consistori palmesà amb la tècnica de 'phishing' o suplantació de la personalitat. En concret, varen enviar dos e-mails fent-se passar per una empresa de neteja i varen enviar dues factures de 40.000 euros i de 263.000 euros. Jarabo ha negat que es tracti d'un problema de seguretat i ha assegurat que estan tractant amb el banc per "reparar aquesta operació i que l'empresa real pugui cobrar els doblers". "Ho varen fer amb un certificat bancari falsejat, així que entenc que hi haurà una investigació judicial".

stats