Societat 05/04/2023

Les obres de la carretera i el port de Fornells enfaden residents i visitants

L'administració accelera les feines per no afectar la temporada alta turística

Iván Martín
2 min
Màquines treballant a les obres de la carretera general.

MAÓLa Setmana Santa a Menorca arriba amb la tradicional imatge d'obres a diferents urbanitzacions o municipis. De tota manera, dues actuacions destaquen especialment per les seves conseqüències a diferents teixits econòmics de l'illa. Fa pocs dies, la presidenta del PP Balears, Marga Prohens, visitava el port de Fornells i criticava les obres dutes a terme en aquest nucli poblacional. Resulta incomprensible que les feines de millora en una zona turística com Fornells afectin des de fa mesos a comerciants i restauradors.

Els terminis d'execució s'han endarrerit a causa d'una avaria provocada pel trencament d'una canonada subterrània, fet que ocasionarà que s'obri novament el carrer per reparar-la. Així, comerciants i restauradors han expressat la seva indignació perquè desconeixen el calendari d'obres i si la zona pública podrà ser apta per als centenars de turistes que aquests dies visiten Fornells. A aquest problema cal afegir-hi el rebuig a la imatge de l'edifici que ha construït el Govern a primera línia del desaparegut restaurant Es Pla. Mentrestant, les persones amb segona residència com Manel Puig lamenten la pèrdua d'identitat: "Anem venint periòdicament a Fornells i tinc la sensació que les obres no les vol ningú i que s'eternitzen en el temps". D'altra banda, un restaurador consultat per l'ARA Balears manifesta: "Fa unes temporades que els nostres negocis s'han ressentit econòmicament, amb moments en què hem tingut muntanyes de sorra davant la terrassa".

D'altra banda, els usuaris de la carretera general veuen com les màquines tornen a fer feina, però això implica un traçat alternatiu que en dies de pluja i amb la foscor de la nit esdevé un escenari perillós per a la conducció. Toni Salazar és un conductor de camió de mercaderies i afirma que està cansat de la reforma de la principal xarxa viària menorquina: "M'és indiferent com l'acabin, el més important és que finalitzi el calvari, que genera inseguretat". Els turistes que aterren per primer cop a Menorca es mostren sorpresos per les obres a l'illa: "Teníem una imatge que no es correspon amb la realitat", mentre que els habituals s'ho prenen amb resignació: "Probablement serà un bé per a tots, però no record l'illa sense obres a la carretera".

stats