Societat 17/03/2018

Canvi de reglament d'armes des de 24 de març

La Guàrdia Civil ha informat que a partir d'ara només es podran tenir i utilitzar armes per activitats esportives o ensinistrament caní professional, entre d'altres

Efe
1 min
Els AK-12 i 15, en una fira d’armes oberta a nens de 10 anys

PalmaLa Guàrdia Civil ha informat en un comunicat de l'entrada en vigor del canvi en el Reglament d'Armes pel que fa als revòlvers i pistoles, que implica que aquelles que no estiguin legalitzades abans del 24 de març hauran de ser lliurades en les Intervencions d'Armes.

Fins a la modificació del reglament, l'única condició per adquirir una arma d'aquest tipus era tenir la majoria d'edat, per la qual cosa era suficient amb presentar el document que ho acredités davant els establiments que les comercialitzaven, ha informat l'institut armat.

A partir d'ara únicament, es podran tenir i utilitzar per activitats esportives, ensinistrament caní professional, espectacles públics, activitats recreatives, filmacions cinematogràfiques i arts escèniques, a més de la seva tinença exclusivament al domicili amb finalitats de col·leccionisme a col·leccionistes d'armes autoritzats.

Només es podran adquirir en armeries autoritzades i establiments de venda d'articles esportius que ho hagin comunicat prèviament a la corresponent Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil.

A partir del dia 24 de març, els qui estiguin en possessió d'aquest tipus d'armes, i no les tinguin legalitzades, hauran de lliurar-les en la Intervenció d'Armes per a la seva destrucció.

En cas d'incompliment de l'Ordre d'Interior 1008/2017, de 3 de juliol, s'incorrerà en una infracció a la llei de seguretat ciutadana en concordança amb el Reglament d'Armes, que pot ser sancionada amb multa de fins a 600 euros.

stats