Societat 13/07/2020

21 nous casos de coronavirus a les Illes Balears

La Conselleria de Salut ha informat que actualment a l'Arxipèlag hi ha 138 casos actius

Ara Balears
2 min
Sanitaris de les Illes.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha informat de la detecció de 21 nous casos de coronavirus a les Illes Balears durant aquest cap de setmana. Segons les dades recollides pel Servei balear d'Epidemiologia, la xifra total de positius a l'Arxipèlag s'eleva a 2.377, mentre que 138 casos continuen actius actualment. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, la xifra total de casos a les Balears és de 2.272. D'aquests casos comunicats, 1.979 corresponen a Mallorca, 98 a Menorca, 187 a Eivissa i 8 a Formentera.

A més, durant aquest cap de setmana una persona més ha perdut la vida a causa del covid-19, de manera que la xifra total de defuncions a l'Arxipèlag s'eleva a 229. Pel que fa a les persones que han superat la malaltia, d'ençà d'aquest divendres 16 persones més s'han curat.

El Servei de Salut, per la seva banda, ha informat que actualment 152 persones són ateses per contagi de coronavirus a les Balears i que, d'aquestes, n'hi ha 19 en atenció hospitalària (4 a l'UCI) i 133 a Primària. Per illes, a Mallorca hi ha 13 persones hospitalitzades, 4 de les quals es troben en unitats de cures intensives, mentre que 113 persones són seguides a domicili per part del Servei d'Atenció Primària. A Menorca no queda cap persona hospitalitzada al Mateu Orfila i 5 són ateses a domicili per part de Primària, mentre que a Eivissa són 6 les persones hospitalitzades (a l'UCI) i 15 casos confirmats són seguits a Eivissa a domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Pel que fa als professionals sanitaris, n'hi ha 25 que es troben en vigilància (21 a Mallorca, 1 a Menorca i 3 a Eivissa) i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s'han notificat 366 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la Comunitat han fet 163.714 proves (125.080 PCR, 10.773 tests ràpids d'anticossos i 27.861 serologies).

Aquest dilluns l'IB-Salut ha informat que els turistes que donin positiu en les proves de covid-19 seran atesos a les clíniques privades. Fins ara els estrangers que venien a les Illes amb assegurança de viatge poden decidir si anaven a la sanitat pública o a la privada, però l'objectiu d'aquesta nova mesura és tenir controlada la seva atenció.

Cal recordar, a més, que a partir d'aquest dilluns l'ús de mascareta al carrer, als espais oberts i també als recintes tancats d'ús públic serà sempre obligatori a les Illes per a tots els majors de sis anys. La sanció per no dur mascareta serà de 100 euros i s'haurà de dur a tots els espais públics, excepte a la platja, a la piscina, a la feina i per fer esport.

stats