Societat 13/07/2021

El nou sociosanitari del Castell acollirà 57 persones en situació de dependència

La inversió total s'eleva a 4,6 milions d'euros

Iván Martín
2 min
Recreació de l'interior del futur centre sociosanitari d'Es Castell.

Es CastellEl nou centre sociosanitari del Castell té un cost econòmic de 4,6 milions d'euros i una capacitat per a 57 places per a persones grans en situació de dependència, segons han explicat aquest dimarts els responsables del Consell de Menorca i del Govern balear a l'acte de presentació del projecte guanyador. En concret, el projecte rep el nom de BDS Ball de Còssil i és obra del despatx Fabregat & Fabregat Arquitectes, juntament amb els arquitectes Simón Abellán i Pol Molango.

A l'acte de presentació també hi han assistit la consellera d'Afers Socials del Govern balear, Fina Santiago; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batlessa del Castell, Joana Escandell. L'antic quarter Duc de Crillón, situat a la cèntrica plaça de l'Esplanada, acollirà la nova residència i centre de dia. Mentre que la nova residència tindrà una capacitat per a 57 usuaris, el centre de dia atendrà 15 persones, unes places que quedaran integrades a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.

L'equip d'arquitectes té ara tres mesos per elaborar el projecte bàsic i per poder començar a tramitar les autoritzacions corresponents. Segons Fina Santiago, "construint una residència no només construïm un equipament, també garantim l'atenció a les persones en situació de dependència, creant llocs de feina qualificats, estables i no deslocalitzables, a més de facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral".

Cal recordar que el projecte guanyador fou elegit per un jurat d'entre un total de 20 iniciatives. Es va valorar que es disposava dels accessos del centre de dia i de la residència a peu pla, i que es permetia el funcionament de manera independent. D'altra banda, es va tenir en compte la distribució dels dormitoris i que mostra els valors patrimonials de l'edifici.

stats