Llum verda a la integració del transport públic de Palma i la resta de Mallorca

El Govern i l'Ajuntament signen un conveni que permetrà als usuaris de l'EMT i el TIB viatjar amb un sol bitllet

El Govern i l'Ajuntament de Palma han signat aquest dilluns un acord per posar en marxa la integració del transport públic de Palma i el de la resta de les Illes, fet que possibilitarà als usuaris viatjar tant amb els serveis de l'Empresa Municipal de Transport com amb els de l'empresa de Transport Públic de les Illes Balears, que gestiona el tren i els autobusos de Mallorca.

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, i el batle de Palma, Antoni Noguera, han explicat en roda de premsa l'acord, que implicarà una inversió de prop de sis milions d'euros per equipar els autobusos i trens amb la maquinària i sistemes informàtics que permetin el reconeixement de les targetes de transport.

Amb aquest acord, un usuari que arriba a Palma amb un tren o autobús del  TIB  podrà continuar el seu viatge amb l' EMT  sense  haver d'abonar  el trajecte que faci a Palma. En aquest cas, serà necessari l'ús de la targeta del  TIB . Així mateix, des del setembre,  els portadors  de la targeta ciutadana de Palma ja poden utilitzar el metro sense pagar el  bitllet . Per compensar  aquest servei , el conveni preveu que l' EMT aboni al  TIB  prop de 0,6 milions d'euros a l'any, mentre que el  TIB  pagarà prop d'1 milió d'euros a l'empresa de Palma.

Pons ha destacat que aquesta integració del transport públic a les Illes és un projecte "molt ambicionat", ja que s'ha anat anunciant durant  diverses  legislatures, però que no s'ha pogut dur a terme fins ara, "després de tres anys de molta feina". Segons Pons, en els cinc mesos d'integració del metro amb l' EMT  ja s'ha aconseguit afegir a l sistema de transport públic 70.000 usuaris , fet que demostra els beneficis d'aquesta col·laboració entre institucions.

El conseller no ha volgut donar terminis molt específics per a la posada en marxa de la integració, tot i que ha assegurat que serà en els  pròxim mesos . També ha avançat que en una darrera fase, ja en la  legislatura vinent , també podrien quedar integrats els sistemes de transport de totes les illes.

Per la seva banda, Noguera ha destacat que aquesta mesura facilitarà el transport públic entre la ciutat i la Part Forana, possibilitant una menor dependència del cotxe com a mitjà de transport. El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, també ha incidit en l'estalvi que suposa la mesura per als usuaris d'aquest sistema de transport públic.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF