Societat 25/11/2021

Noguera critica que el Govern no ajudi l'Ajuntament de Palma a desmantellar Son Banya

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social ha dit al ple de Cort que l'Ibavi no està complint a l'hora de donar habitatges per reallotjar les famílies

1 min
Poblat de Son Banya./ IB3

PalmaEl tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha criticat aquest dijous al ple de Cort que l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), dependent del Govern, no estigui ajudant el Consistori a desmantellar el poblat de Son Banya.

"El patronatge municipal de l'habitatge compleix i dona habitatges; l'Ibavi, no", ha afirmat el també regidor de MÉS. Per aquest mateix motiu, tots els partits varen reclamar ajuda a l'Executiu balear en el darrer ple de finals d'octubre per accelerar el desmantellament.

Noguera ha comentat que l'objectiu és que totes les famílies del poblat que participin en el programa social que ha posat en marxa Cort per reubicar-les ho estiguin a finals del 2023. Aquestes persones podran optar a viure pagant un lloguer social, gràcies als pisos que està facilitant el patronat municipal. "Tenim 12 famílies reubicades i continuam amb aquesta dinàmica", ha apuntat Noguera.

El regidor sobiranista ha recordat que, per beneficiar-se d'aquests lloguers, les famílies s'han de comprometre perquè els infants vagin a escola i que els adults cerquin feina. D'altra banda, cal recordar que el ple de l'Ajuntament de Palma també va aprovar per unanimitat a l'estiu un nou acord per acabar de desmantellar Son Banya abans del 2023.

stats