Avui coneixem...
Societat 29/10/2023

“No m’he penedit en cap moment d’haver deixat de ser advocada”

Avui coneixem... Loli Carballal, monitora d’atenció plena

3 min
Loli Carballal, monitora d’atenció plena

PalmaLoli Carballal (1968) va exercir durant 20 anys com a advocada fins que no es va veure capaç de continuar amb aquesta feina i va deixar-ho tot per reconvertir-se de dalt a baix. Avui reparteix el seu temps entre una immobiliària i el seu gran descobriment, l’atenció plena o mindfulness. “Ara”, explica amb un gran somriure, “som més feliç”. Creu que la consciència plena ha fet que estigui molt més centrada en el present: “Et fa estar més tranquil, viure intensament el dia a dia i gaudir més de la vida”.

Una mala tria. La cosa va començar malament. “Jo en realitat volia fer Psicologia, però a ca meva em varen dir que era una carrera per a nines riques i que a ca nostra no ho érem”. Amb el pas del temps, ha entès que la seva mare li deia això perquè en aquell moment hi havia molt d’atur en aquestes carreres i es preocupava pel seu futur. Així que al final va estudiar Dret. “A mi la carrera no em va agradar gaire, però una vegada que vaig començar a exercir, sí que em va agradar”. Reconeix que gaudia molt del tracte amb els clients i de preparar els temes, però odiava els judicis: “Em posava molt nerviosa, perquè no basta que els preparis bé, depèn de molts altres factors”.

Arriba l’ansietat. “Jo no estava bé i no n’era conscient. Em trobava cada vegada més malament, fins que va arribar un punt que no podia fer feina”, confessa. A la recerca d’una solució, va provar amb una classe de atenció plena i va descobrir que ella, que era molt nerviosa, podia seure tranquil·la, observant la respiració sense fer res en concret. “Però, sobretot, vaig descobrir que jo no era els meus pensaments, que me’n podia distanciar. I bé, vaig deixar l’advocacia”, conta.

Una gran decisió. Aquell va ser un gran canvi: “No me n’he penedit en cap moment d’haver deixat de ser advocada”. Durant uns mesos es va dedicar a si mateixa, sense pensar en res més. I un poc per casualitat va descobrir la feina immobiliària, que li permetia tenir tracte amb la gent i, en part, tenia a veure amb l’advocacia, perquè fa contractes i altres gestions. Així que el nou camí laboral de l’exadvocada va ser el de muntar un negoci en el qual s’ho passa molt bé. “Això sí, he hagut d’aprendre a ser més comercial”, diu amb un somriure. Actualment encara manté l’empresa, però ha tornat més selectiva perquè dedica cada vegada més temps a una altra feina que la té enamorada.

Vocació inicial. Aquests anys, s’ha format per fer classes d’atenció plena en l’especialitat que més coneix, la destinada a la reducció de l’estrès. “Qui m’ho hauria dit? Ara faig classes presencials i tenc fins i tot una web (mindfullnespalma). M’encanta fer sessions”, ens confessa. Allò que ha descobert amb el pas del temps és que “quan t’agrada molt alguna cosa i hi tens posat el focus damunt, d’una manera o una altra l’aconseguiràs”. Els fets corroboren aquesta asseveració perquè, per coses de la vida, ha recuperat la seva primera vocació, ja que actualment està estudiant Psicologia. Així que del que està plenament convençuda és que la seva mare no la va encertar: “M’hauria d’haver deixat fer el que m’agradava perquè la vida, tanmateix, m’ha donat la raó”. 

stats