Societat 08/08/2019

Nicolas Cage va buscar el Sant Grial sense èxit

L'actor ha confessat que va dedicar anys a la cerca del recipient utilitzat per Jesucrist

Ara
2 min
Nicolas Cage embogeix Sitges

BarcelonaL'actor nord-americà Nicolas Cage ha sorprès els seus seguidors confessant en una entrevista amb el 'New York Times' que durant anys ha intentat trobar el Sant Grial. "Vaig passar anys en què tot el que feia era meditar tres vegades al dia i llegir llibres de filosofia, sense beure res. Va ser en aquell moment en què podríem dir que vaig anar a la cerca del Grial", ha confessat l'actor, que explica que la seva recerca de la peça va ser infructuosa. Cage assegura que va arribar a la conclusió que, en realitat, el recipient utilitzat per Jesucrist és la Terra mateixa.

"Una cosa em va portar a l'altra. És com quan construeixes una biblioteca. Llegeixes un llibre i en ell hi ha una referència a un altre llibre i llavors compres l'altre llibre. Per mi tot era «On és el Sant Grial? És a Glastonbury? Existeix?»", reflexiona Cage, que afegeix que totes aquestes preguntes el van portar a visitar diversos llocs del món. L'actor, de 55 anys, ha comparat l'experiència amb la pel·lícula 'La búsqueda', en la qual interpretava un historiador que inicia una missió per trobar un tresor amagat pels pares fundadors dels Estats Units.

Segons explica Cage, la cerca del Sant Grial el va portar a Glastonbury i a diversos llocs dels Estats Units, com Rhode Island. "La meva descoberta final va ser: «Què és el Sant Grial si no la Terra en ella mateixa?»", assegura el protagonista de 'Leaving Las Vegas'.

La cerca fallida del Sant Grial no és l'única aventura estroncada de Nicolas Cage, nebot de Francis Ford Coppola. En la mateixa entrevista, el guanyador d'un Oscar recorda els seus problemes amb un crani de dinosaure que va comprar l'any 2007 en una subhasta en la qual també va participar Leonardo Di Caprio. Dotze anys després de comprar-lo, Cage va haver de tornar-lo perquè es tractava d'una peça que havia estat obtinguda il·legalment pels venedors.

"La compra del crani de dinosaure va ser desafortunada perquè m'hi vaig gastar 276.000 dòlars. El vaig comprar en una subhasta legítima, però vaig descobrir que havia sigut extret de forma il·legal de Mongòlia i el vaig haver de tornar. Evidentment s'havia d'entregar al seu país, ¿però qui ho podia saber? Mai vaig recuperar els diners", recorda.

En l'entrevista, Nicolas Cage també dona algunes pistes sobre com és actualment la seva vida, que intenta que estigui allunyada el màxim possible de la llum pública. Cage assegura que evita les xarxes socials perquè vol tenir "el misteri de les velles estrelles, preservat amb una aura enigmàtica; és difícil en aquests temps". És també per aquest motiu que l'actor passa la majoria del temps a casa. "En aquest punt de la meva vida prefereixo no sortir. M'estimo més quedar-me a casa", explica, mentre afegeix que prefereix que sigui la seva feina i no la seva vida personal el que el faci conegut.

stats