Ràdio IES Alcúdia
Societat 20/12/2023

Neix Ràdio IES Alcúdia, un mitjà que combina l'oci i la integració de la comunitat educativa

Els alumnes han estrenat el mitjà en una jornada ininterrompuda de les 9 a les 14 h

2 min
Els alumnes de l'IES Alcúdia fent ràdio

PalmaRàdio IES Alcúdia ja és una realitat. Després de tot el curs preparant-ho, els alumnes han estrenat aquest dimecres la ràdio amb una jornada ininterrompuda de les 9 a les 14 h en què han pogut tractar temes com la mitologia, la cosmogonia, els orígens de la ràdio, coverbos històrics i filosofia, entre d'altres.

Segons ha informat el professor de Filosofia i col·laborador de l'ARA Balears Miquel Àngel Ballester, l'objectiu és que la ràdio sigui un mitjà educatiu que combini l'oci i el plaer d'escoltar la ràdio amb la integració de la comunitat educativa. "Volem que serveixi per rompre les aules tancades i que la comunicació entre els alumnes sigui directa". En aquest sentit, Ballester ha explicat que les temàtiques dels podcasts seran proposats pels alumnes i consensuats amb el professor pertinent de la matèria en qüestió.

Així, els alumnes podran tractar temes que els interessin, alhora que repassen el temari de l'assignatura. Així mateix, el projecte té la voluntat de donar continuïtat a la pràctica radiofònica dels alumnes del CEIP S'Albufera i el CEIP Norai, que també tenen ràdio. Així mateix, una vegada gravats, els podcasts serviran com a recurs didàctic per als docents. Un dels microespais serà una secció sobre educació emocional en la qual els alumnes podran expressar els seus dubtes, les seves frustracions o aquelles coses que els puguin inquietar com ara què passa més enllà del Batxillerat o quin serà el seu futur professional.

La ràdio s'escoltarà a través de podcasts que s'aniran publicant al web del centre i que els alumnes o qualsevol persona de la comunitat educativa podran escoltar quan ho desitgin. A més, l'IES signarà un conveni amb l'Ajuntament d'Alcúdia, que també ha cedit el material radiofònic, per publicar els podcasts que siguin d'interès comú al municipi a Alcúdia Ràdio.

stats