Passeig Martítim
Societat 31/01/2023

L'APB nega que s'estiguin cobrant les taxes d'ocupació de terrasses durant les obres del passeig Marítim

El cap de l'àrea de Planificació ha explicat que la llei no permet exonerar íntegrament, però sí oferir facilitats

ARA Balears
2 min
Imatge actual de les obres del passeig Marítim.

PalmaEl cap de l'àrea de Planificació i Infraestructures de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Antoni Ginard, ha negat aquest dimarts que l'organisme estigui cobrant als negocis del passeig Marítim la taxa d'ocupació de terrasses, amb les obres de remodelació ja iniciades, i ha explicat que s'han impulsat mesures de flexibilització com descomptes per l'impacte del clos, facilitats de pagament, reduccions, així com elecció del període d'ús. Ginard ha mantingut aquest dimarts una reunió amb el president de l'Associació de Comerciants i Industrials del passeig Marítim (ACOIPAM), Manuel Jiménez, i s'ha referit a les declaracions d'aquest dilluns del president de Restauració CAEB, Alfonso Robledo, que va assegurar que s'estaven cobrant les taxes d'ocupació de les terrasses.

Sobre això, Ginard ha explicat que la llei no permet exonerar íntegrament de les taxes, però sí oferir facilitats. Així, ha detallat, es mantenen les reduccions que ja es van implantar per la pandèmia. D'aquesta manera, de 15 euros al mes per metre quadrat, se'n paguen cinc. A més, en lloc d'una taxa anual, ara es permet fixar si la terrassa s'utilitzarà, per exemple, un nombre determinat de mesos o, fins i tot, només el cap de setmana. Així, un local d'oci que només ocupa la terrassa el cap de setmana, pagaria un euro per metre quadrat al mes. En tot cas, ha insistit que des del 31 de desembre, no s'està cobrant cap taxa d'ocupació, sinó que començarà a cobrar-se al febrer amb les renovacions i segons les noves condicions.

A més, s'habilitaran més parades de taxi i zones de càrrega i descàrrega, unes qüestions, han insistit, difícils de determinar en la planificació. Per part seva, Jiménez ha insistit a traslladar la necessitat que les obres "tinguin el mínim impacte possible" sobre els comerços i ha expressat la preocupació del sector davant la convivència de les obres amb un "important congrés" que tindrà lloc a Palma pròximament, al qual està previst que acudeixin 18.000 persones, així com amb la Setmana Santa "amb els hotels plens".

stats