Empresaris
Societat 30/01/2023

Empresaris del passeig Marítim de Palma exigeixen ajuts econòmics per les "importants pèrdues" mentre durin les obres

Reclamen doblers, rebaixes o eliminació de les taxes i impostos

ARA Balears
2 min
Arranquen les obres al Passeig Marítim de Palma

PalmaRepresentants de les associacions empresarials afectades per les obres del passeig Marítim de Palma s'han reunit aquest matí per exigir a l'Ajuntament de Palma i l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) una millor planificació i ajudes econòmiques per les "importants pèrdues" que està provocant aquesta reforma integral als diferents sectors.

Convocada pel president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo, i presidida pel secretari general de CAEB, Sergio Bertrán, i el president d'ACOIPAM (Associació de Comerciants i Industrials del passeig Marítim), Manolo Jiménez, la reunió ha comptat amb representants del sector de bars i restaurants, Afedeco (Comerç), ABONI (oci nocturn), ANADE (ports esportius), APEAM (activitats marítimes), FEBT (transports), AEGY (grans iots), Ashpama (Hotelers de Palma), l'Auditòrium, empresaris de diversos locals afectats, el Grup Palma Oci i la Comunitat de Veïns de l'avinguda de Gabriel Alomar.

Els empresaris sol·licitaran una reunió a les administracions responsables de les obres del passeig Marítim per traslladar-los la preocupació empresarial pels efectes negatius que estarien provocant. "Han aixecat tot el Marítim de cop, han aïllat els negocis amb tanques i s'ha eliminat la major part de l'aparcament i sense saber per quant temps", ha criticat el president de CAEB. Principalment, reclamen ajuts econòmics directes, rebaixes o eliminació de les taxes i impostos, com ara les terrasses que no s'utilitzen, a més de poder participar en el procés de planificació durant el temps que durin les obres. A més, els empresaris estan a l'expectativa de l'aparcament dissuasiu projectat més enllà de Porto Pi, previst per a març. En aquest sentit, consideren que hauria de disposar de busos llançadora continus perquè, si no, tampoc serviria de res. Finalment, han lamentat la manca d'informació pel que fa al termini de les obres.

stats