Societat 17/12/2018

La NASA captura la foto més propera del Sol que s'ha fet mai

La sonda Parker Solar Probe ha captat la imatge a 27 milions de quilòmetres de l'astre rei

Ara
1 min
636802932488777482m

BarcelonaLa NASA ha aconseguit la foto del Sol més propera que s'ha fet mai, i ho ha fet a través de la seva nau Parker Solar Probe, una sonda que compta amb un generador d'imatges de camp ampli. La imatge, del 8 de novembre, mostra una serpentina coronal en una erupció a l'extremitat est de l'astre rei.

Aquestes estructures de material solar es formen dins l'atmosfera del Sol, la corona, a les regions amb més activitat. En aquest cas, l'estructura fina de la serpentina és molt clara, amb almenys dos raigs visibles. A més, al centre de la imatge s'hi pot observar un punt de llum, que correspon al planeta Mercuri, mentre que els punts foscos són fruit de la correcció del fons.

En el moment de la captura de la imatge, la sonda Parker Solar Probe es trobava, aproximadament, a 27,1 milions de quilòmetres de la superfície solar. Aquesta nau es va posar en òrbita l'agost passat per envoltar la circumferència del Sol i investigar l'estructura i dinàmica del camp magnètic de la seva capa externa, a més de determinar els processos que acceleren les partícules energètiques.

stats