Succés
Societat 19/01/2023

Un nadó de Son Banya pateix cremades greus després que li caigués a sobre una olla amb aigua bullent

Les fortes pluges varen causar inundacions a les cases del poblat i la mare va llenegar amb l'aigua que hi havia a terra

ARA Balears
2 min
Entrada del poblat de Son Banya. Imatge d'arxiu

PalmaUn nadó d'un any i mig del poblat de Son Banya va patir cremades greus a tot el cos, després que la seva mare llenegàs mentre portava una olla amb aigua bullent, que li va caure a sobre. El mal estat de les cases del poblat va fer que s'inundassin després d'un episodi de pluges, i la dona va relliscar per aquest motiu. L'infant va ser traslladat d'urgències a Son Espases i va estar ingressat a l'UCI durant uns quants dies. Després va passar a planta, fins que fa uns dies li varen donar l'alta hospitalària.

Arran de les fortes pluges d'aquests dies a Mallorca, les canonades que nodreixen d'aigua les cases del poblat van quedar inutilitzades per l'acumulació de fems i residus i les cases dels veïns es van inundar. Per sort, el nadó ja "està bé" i "tot ha quedat en un ensurt", han explicat a l'ARA Balears fonts de Son Banya.

El representant de l'associació Gaocalo, Carlos Cortés, ha tornat a denunciar que la situació és "insostenible i perillosa". Cortés ha assegurat que els treballadors de neteja es neguen a entrar en el poblat per por i que, encara que ell s'ofereixi per acompanyar-los i els garanteixi la seva seguretat, no volen acudir a solucionar els problemes a les canonades. Així, els habitants del poblat han de patir greus problemes cada vegada que plou. "Ara ha estat això, però pot ser en el futur serà una desgràcia més gran i després tots voldran actuar i ajudar, però ja serà tard", ha lamentat el patriarca.

Cortés ha assegurat que que ningú ajuda els habitants de Son Banya i ha exigit que els tinguin en compte a l'hora de prendre decisions i poder participar activament en les reunions i de les institucions sobre la situació del poblat.

stats