Societat 23/03/2023

Multen amb 200.000 euros un edifici a Palma per lloguer turístic il·legal

El procés d'inspecció per part del Consell de Mallorca va començar arran d'una denúncia veïnal

1 min
Imatge ARA Balears

PalmaEl departament de Turisme del Consell de Mallorca ha multat amb 200.000 euros un edifici a Palma per lloguer turístic il·legal. Concretament, les multes han estat de 40.000 euros per pis, cinc en total. Segons han informat fonts de la institució, el procés d'inspecció, que va acabar amb un expedient sancionador, va començar arran d'una denúncia dels veïns.

En aquests moments ja s'ha notificat al propietari de l'immoble l'expedient sancionador i aquest pot presentar-hi al·legacions, arguments o proves en defensa seva.

Procés de sanció

Pel que fa a aquest procés, s'inicia amb una visita d'inspecció per part d'un dels 20 inspectors del departament, per comprovar que aquest compleix la normativa turística. Així, si durant la visita es detecta alguna irregularitat, s'aixeca una acta d'infracció i s'obre un termini d'al·legacions per aclarir malentesos.

Si es manté la consideració que s'ha comès alguna infracció, es remet l'acta al Servei de Sancions. Aquest comprova que la documentació rebuda acredita degudament els fets denunciats i aquests constitueixen una infracció de la normativa turística. En cas de ser així, s'inicia un expedient sancionador que s'ha de tramitar en el termini màxim d'un any. Durant la tramitació d'aquest expedient, s'obre un procés d'al·legacions en què l'interessat pot aportar el que consideri adient. A més, la Llei de procediment administratiu li atorga la possibilitat d'assumir la seva responsabilitat i pagar la multa amb una bonificació del 40%.

stats