Societat 15/12/2019

El Moviment de Pensionistes de Mallorca anuncia una mobilització "contundent" a partir de gener

Reclamaran pensions dignes, justes i suficients amb concentracions davant les institucions

Ara Balears
1 min
Imatge de la concentració de l'Aliança de Moviment Pensionistes de Mallorca

PalmaEl Moviment de Pensionistes de Mallorca ha anunciat, segons ha informat Efe en un comunicat aquest diumenge, que al gener iniciarà "una mobilització general contundent", amb concentracions davant les institucions autonòmiques, insulars i municipals, per reclamar "pensions dignes, justes i suficients".

"Donam per conclòs el temps de les promeses", subratlla l'associació de pensionistes i jubilats en un manifest en el qual recorda que, després de gairebé tres anys de mobilitzacions a les Balears i a tot Espanya, "es continua sense garantir el sistema públic de pensions, i unes pensions dignes, una feina digna i una vida digna".

"Els períodes electorals se succeeixen, les promeses es repeteixen però els nostres problemes s'agreugen", sosté el Moviment de Pensionistes, que exigeix que els pressupostos estatals i autonòmics per a 2020 incloguin "les partides necessàries" per incrementar les pensions i el salari mínim interprofessional.

L'organització demana, entre altres mesures, la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012 i de les reformes de les pensions de 2011 i 2013, que es recuperi la revaloració automàtica de les pensions en funció de l'augment dels costos de la vida i que s'avanci per aconseguir una pensió mínima de 1.080 euros i un salari mínim de 1.200. Així mateix, reclama que els qui es jubilin anticipadament amb 40 anys de cotització no siguin penalitzats, que s'erradiqui la bretxa de gènere en salaris i pensions, i que totes les persones dependents puguin accedir a prestacions públiques.

stats