10/10/2015

Morante: “La setmana que ve aquests nins estaran escolaritzats”

2 min
Morante: “La setmana que ve aquests nins estaran escolaritzats”

PalmaLa comunitat educativa del CEIP Molí d’en Xema de Manacor es tornà a vestir de negre ahir per protestar contra la possibilitat que la Conselleria d’Educació obri una nova línia a l’escola, arran de la recent petició d’escolarització de 8 nins de 4 anys d’origen magribí. La direcció del centre, amb l’Apima, considera que la creació d’un quart grup a 5è d’Infantil significaria posar fi al seu projecte pedagògic, per la qual cosa els alumnes actuals en sortirien “greument perjudicats”.

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, confirmà ahir la visita de l’inspector de zona a les escoles de Manacor que opten a haver d’acollir aquesta nova línia de 5è d’Infantil per elaborar un informe que dictamini quina és més idònia. Dimecres al matí la Conselleria d’Educació ha convocat una reunió amb totes les parts implicades, “al més alt nivell” i amb la presència també del conseller Martí March, per trobar una solució definitiva que tanqui la crisi oberta aquesta setmana a la capital del Llevant al voltant d’aquesta qüestió, que “s’ha magnificat”, en opinió de Morante. En aquesta reunió, Educació plantejarà les diferents opcions “basant-se en criteris tècnics i objectius” i “intentarem arribar a un consens que permeti garantir el dret a l’escolarització d’aquests nins i afectar el més mínim el funcionament dels centres”.

Pel que fa als arguments esgrimits per part de la comunitat educativa del CEIP Molí d’en Xema, que asseguren que una nova línia posaria fi al model pedagògic de l’escola, el director general considera que “com a professional de l’ensenyament pens que no està prou justificat”. “Em falta informació, m’ho hauran d’explicar bé”, afegí ahir a l’ARA Balears.

Pel que fa als recursos que la Conselleria haurà d’aportar en el centre que finalment se seleccioni per acollir el nou grup de nins de 4 anys, entre els quals també hi ha l’EEI Sa Graduada i el CEIP Jaume Vidal, Morante assegura que de moment no pot detallar-los, perquè precisament això és el que la Conselleria està estudiant en aquests moments juntament amb el departament d’Inspecció Educativa. El que està clar, assegura, és que “la nova línia afectarà el mínim possible el funcionament del centre” que se seleccioni. Igualment, remarcà que en cap dels centres les ràtios actuals sobrepassen els límits legals.

Tanmateix, el director general de Planificació posa l’accent en el dret que tenen els 8 nins de ser escolaritzats, un fet que es produirà en qüestió de dies. “En el que no hi ha discussió és que dijous aquests nins estaran escolaritzats”, afegí.

stats