Crim

Mor després de saltar al Sena Emmanuelle Debever, l'actriu que va denunciar Depardieu per agressions sexuals

Abans de precipitar-se al riu, l'actriu va deixar escrita una carta "molt preocupant" a casa seva

2 min
Emmanuelle Debever, a la pel·lícula 'Danton' de l'any 1982

BarcelonaLa justícia francesa investiga la mort de l'actriu francesa Emmanuelle Debever després d'haver estat hospitalitzada durant una setmana a conseqüència d'haver-se llançat al Sena. Una de les principals pistes de la policia és la carta que la intèrpret, de 60 anys, va deixar escrita al seu domicili moments abans de saltar d'un pont de París. Debever va ser una de les primeres actrius a acusar Gérard Depardieu d'haver-la agredit sexualment durant el rodatge de Danton (1983); més tard, altres professionals del cinema també se sumarien al moviment Me Too per assenyalar les conductes de l'actor.

"Una nota preocupant", va ser com el marit d'Emmanuelle Debever va qualificar la carta que la seva dona va deixar escrita a la casa on vivien. La parella de la protagonista de Danton va transmetre la preocupació pel contingut de la nota a la policia el dia 29 de novembre, el mateix dia que Debever va marxar de casa per no tornar. Els indicis de la investigació apunten que l'actriu va saltar des d'un pont sobre el Sena i que moments després va ser rescatada i traslladada a l'hospital, on va morir el dia 6 de desembre, segons fonts de la família.

Encara que molts mitjans francesos van assegurar que Debever va morir el 7 de desembre, el mateix dia que la televisió pública France 2 va emetre un programa d'investigació sobre l'actor, la germana de l'actriu va voler desvincular els dos fets. "A tota la premsa de pacotilla i els usuaris de xarxes socials, NO, la meva germana no va morir el 7 de desembre, sinó el 6, després d'una setmana d'hospitalització a finals de novembre. Estem molt lluny de la suposada investigació que es va emetre per la televisió el 7 de desembre i de les falsedats difoses", va recalcar a Instagram la germana de Debever.

El contingut del reportatge incidia en les presumptes agressions sexuals de l'actor Gérard Depardieu a Debever quan ella tenia 20 anys. "El monstre sagrat [Gérard Depardieu] es va permetre moltes coses durant aquell rodatge... Va aprofitar la privacitat del cotxe per ficar la seva manassa sota la meva faldilla, suposadament per fer-me sentir millor. Mentrestant, jo intentava evitar-ho", és el text que l'actriu va publicar al seu perfil de Facebook el 2019.

La denúncia d'Emmanuelle Debever no és l'única que afronta Gérard Depardieu. El 2018 va rebre una denúncia per violació i des del 2020 acumula altres acusacions d'agressions sexuals, l'última de l'actriu francesa Hélène Darras, el setembre passat.

stats