Societat 18/05/2023

Montero defensa la reedició del pacte d'esquerres a les Balears: "Podem és la condició perquè existeixi"

La ministra d'Igualtat ha intervingut en l'acte central d'Unides Podem a Eivissa, que ha congregat prop de 200 persones

ARA Balears
2 min
Irene Montero, Antònia Jover i Glòria Santiago, en l'acte electoral d'Unides Podem a Eivissa.

PalmaLa secretària d'Acció de Govern de Podem i ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha defensat la necessitat de reforçar el govern de coalició progressista de les Balears i també el d'Espanya: "Necessitam governs progressistes i Unides Podem és la condició de possibilitat perquè existeixin i facin polítiques públiques que garanteixin els drets de la ciutadania". Montero ha fet aquesta consideració durant la seva intervenció, aquest dimecres horabaixa, en l'acte central d'Unides Podem a Eivissa, enfront de prop de 200 persones. L'han acompanyada la candidata d'Unides Podem al Parlament, Antònia Jover; la candidata al Parlament per Eivissa, Gloria Santiago, i candidats a diferents institucions d'Eivissa.

En el dia en què el Senat ha validat la Llei d'habitatge del govern d'Espanya, Montero ha valorat els canvis que suposarà: "Permetrà protegir les famílies vulnerables. Perquè no es pot deixar una família al carrer sense alternativa residencial. És una vulneració dels drets humans". "A partir d'ara, es garantirà que ningú dormi al balcó o en una furgoneta", ha afegit. La Llei d'habitatge "ja és de camí al BOE, i només si Unides Podem és al Govern de les Balears i Antònia Jover n'és la presidenta, s'aplicarà fins a les darreres conseqüències".

Una política fiscal "justa"

A continuació, Antònia Jover ha plantejat els eixos programàtics d'Unides Podem en matèria d'habitatge: "A les Balears tenim 70.000 cases buides. És necessari posar un impost als pisos buits, com ja es fa al País Basc", ha afirmat. "També hem de limitar la compra d'habitatges als no residents, perquè no s'ha de permetre que la gent es compri cases per venir 15 dies de vacances". En relació amb el problema d'habitatge que pateix Eivissa, Gloria Santiago ha lamentat que és el lloc d'Espanya on és més car, perquè "es lloguen habitacions a preu de casa i es treu la gent de les seves llars quan no pot pagar". "El PP i el PSOE no vendran més el nostre futur al propietari especulador de sempre", ha dit.

Per altra banda, Jover ha manifestat que Eivissa és un reflex dels problemes que pateixen també les altres illes, i que requereixen "un govern liderat per Unides Podem, per posar fi a la corrupció en algunes institucions com el Consell d'Eivissa". Per aconseguir avançar com a societat, ha afegit Jover, "fan falta impostos justos i raonables, que pagui més qui més té i qui més contamina". "No és normal que un petit comerciant pagui un 20% de taxes i un gran empresari només un 3%". La candidata també ha defensat la necessitat de protegir el territori d'Eivissa: "És una illa espectacular, però l'especulació l'ha destruïda. La podem recuperar, però hem de posar límits i també frenar el turisme, perquè no hi ha territori ni aigua suficient per continuar rebent més gent".

Jover també ha considerat que els problemes socials "s'han d'enfrontar des de la valentia, una valentia que només té Unides Podem". En aquest sentit, ha apostat per construir unes Illes amb menys desigualtat i on el dret a l'habitatge estigui garantit. "Tot plegat ho farà Unides Podem, un partit que no té propietari i que no deu doblers a ningú", ha conclòs.

stats